Skip to main content
  • 15.06.2017.

Rodhad u jadranskom festivalskom labirintu!

Od duba, preko techna pa sve do housea, Njemačka ima svoga Minotaura za trku u omiškom labirintu – Rødhåda.


Već kraj 90-ih provirio je svoju pred-Y2K njušku s čvrstim crtama onoga što će postati lice jedne DJ karijere koja ja izrasla iz organizacije malih open airova na skutima Berlina  – samo zato jer može. Berlin i Njemačka uskoro su poslali riječ svjetskim kuloarima o novom licu na sceni sa specifičnom dub-techno mješavinom pogonjenom na perpetuum perkusija i savršene tehnike miksanja.

2009. stiže s lansiranjem nove regularne klupske večeri, sasvim svjesne nesavršene savršenosti svega i plemenitosti u trudu kaosa, nazivane Dystopian koje se posljedično smještaju na neke od najznačajnijih njemačkih floorova, a 2010. donosi priznanje vještine iz legende berlinskog clubbinga koja jest Berghain i Rødhåd  postaje dio stalne beat rotacije. Otvaraju se i vrata institucija kao što su Trouw (Amsterdam), Concrete (Pariz), Rex (Pariz), Lux (Lisabon), Fuse (Brisel) ki festivalski lineupi Awakeningsa, Weather Festivala ili Melt Festivala.

Produkcija je pričekala neko vrijeme i prva traka izlazi na vlastitom Dystopian labelu 2012. a šešir u naklon vještini odmah naginju Robert Hood, Jeff Mills, Marcel Dettmann, Ben Klock, Luke Slater, Laurent Garnier, Sven Väth i Dave Clarke, dok se planovi već kuju s Tokenom, CLR-om i Cocoonom.

Za tebe, sasvim uštimanog u ovaj dub techno ritmični graničnik, ljeto je u svojoj žiži od 8. do 11. srpnja u omiškom kampu Galeb. Ne lutaš Kretom u potrazi za nakaznim produktom osvetoljubivosti grčkih bogova, ne vješaš se Minotauru o rog, već loviš svoj put kroz loopove, ovoga puta glazbene, na Labyrinth Openu novom hrvatskom boutique festivalskom mokrom snu. Fuzija glazbe, gastronomije, umjetnosti i najnovijih tehnoloških trendova u samom srcu Dalmacije nastale iz glava nizozemsko-belgijske kombinacija iskusne Labyrinth Promotions ekipe. Uz Rødhåda plešeš i na Sama Paganinija, Ten Wallsa, Marinu Karamarko, Petra Dundova, Peru Fullhousea, Dubfirea… Zoveš li domom pak bilo koji element Ex Yu područja sreća tvoja jer su u prodaji upravo jeftiniji upadi baš za tebe pa se osjeti slobodnim po svoj navratiti na Entrio. Dobro nam došli na Labyrinth Open!

 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2