Skip to main content
  • alt
  • 15.03.2015.

Roni Size: pionir drum & bassa ovo ljeto u Puli

Rođen i odrastao u Bristolu, Roni Size je upijao utjecaje blues partija 70-ih i sound systema koji su derali područjem St. Paula.

 
Nemiran duh klinca kojem glazba kola venama rezultirao je izbacivanjem iz škole s 16 godina, ali ovaj događaj je naposlijetku poslužio kao katalizator glazbenog razvoja.

alt

 
U ranim 90-ima upoznao je Krusta i 1993. nastaje Full Circle koji stvara novi smjer elektroničke glazbe. Nakon što su si napravili ime kroz Full Circle i Talkin' Loud labele  "Roni Size & Reprazent" su bili spremni pokoriti svjetsku glazbenu zajednicu i preoblikovali su njeno lice s New Forms LP-jem na kojem su se našli instant klasici kao ‘Watching Windows’, ‘Heroes’ i ‘Brown Paper Bag’ povevši album u platinaste sfere.
{youtube}hFiAK4fD6Mk{/youtube}
 
Među poznatija izdanja upada i Breakbeat Era album iz 1999. i drugi projekt s Reprazentom "In the Mode" na kojem je surađivao s Method Manom, Zacom de la Rochaom iz Rage Against The Machine i beatboxerom Rahzelom.
 
2002. izašao je prvi u potpunosti solo projekt imena "Touching Down" koji je do danas ostao jedno od najznačajnijih dnb izdanja. 2008. je sa sobom donijela ponovno oživljavanje Reprazenta izdavanjem deluxe izdanja New Formsa. U obnovljenoj postavi pomeli su festivalske pozornice i našli se među nominiranima za najbolju dance grupu UK Festival Awardsa.

alt

 
Pionira drum and bassa u pratnji ovog sastava, koji i dalje oblikuje moderne glazbene tokove već dva desetljeća, u sklopu turneje za najnoviji album "Do It For The Masses" možete uhvatiti na spektakularnom otvaranju Outlook festivala među tisućljetnim kamenim blokovima pulske Arene na glazbenoj bombi 2. rujna.
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2