Skip to main content
  • 27.04.2024.

Rüfüs Du Sol najavili novi projekt inspiriran legendama elektroničke glazbe

U srcu kalifornijske pustinje, gdje sunce ljubi horizont u toplom zagrljaju, alt-dance trio Rüfüs Du Sol ponovno se našao na Coachelli, mjestu koje je bilo kao drugi dom

Piše: 

Naslovna foto

Michael Drummond; Goldenvoice

Sa sjećanjima na prošle nastupe koja su ostala poput melodija u vjetru, Tyrone, Jon i James su se pripremili da još jednom počaste publiku, njihovi umovi ispunjeni iščekivanjem onoga što ih čeka. Dok su putovali stazom sjećanja, prisjećajući se magije prethodnih setova, nisu mogli, a da ne osjete osjećaj uzbuđenja kako u njima ključa.

Foto Michael Drummond; Goldenvoice

Ovaj put ne samo da su se vratili na poznate terene, već su i najavili svoj sljedeći potez, projekt inspiriran legendama elektroničke glazbe Moby, Justice i Daft Punk koje su oblikovale njihove umjetničke duše.

S pustinjskim nebom kao platnom i glazbom kao vodičem, Rüfüs Du Sol krenuo je na zvučno putovanje, spajajući instrumente uživo s pulsirajućim ritmovima, stvarajući simfoniju koja je odjekivala kroz pijesak. Dok su svirali svoju neobjavljenu pjesmu, publika je uronjena u svijet u kojem vrijeme kao da je stalo, izgubljena u ritmu njihovih melodija.

Foto Julian Bajsel; Goldenvoice

Za Tyronea, pozornica je ponudila rijetku priliku da doživi njihovu glazbu iz druge perspektive, da pleše među publikom bez tereta izvedbe na svojim ramenima. I dok je gledao u more lica, nije mogao ne osjećati zahvalnost za putovanje koje ih je dovelo do ovog trenutka.

Kako se noć razvijala i glazba ispunjavala zrak, trio je imao osjećaj jedinstva s masom, zajednički trenutak euforije koja je nadilazila riječi. I dok su gledali prema budućnosti, crpeći inspiraciju iz zvukova svoje mladosti i iskustava koja su ih oblikovala, znali su da najbolje tek dolazi.

Za Rüfüs Du Sol pustinja nije bila samo mjesto na karti, već utočište u kojem su se rađali snovi i stvarala sjećanja. I dok su se još jednom opraštali od Coachelle, sa sobom su nosili obećanje novih početaka i beskrajnih mogućnosti, a njihova je glazba odjekivala dugo u noć. Priču i razgovor s njima objavio je magazin Rolling Stone.

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop