Skip to main content
  • alt
  • 11.09.2014.

Rujan u Attacku

Zagrebački klub Attack  omiljeno je okupljalište onih koji vole alternativne/indie žanreve kao što su punk, hardcore, grind, dub, reggae, dubstep, grime, trance, breakbeat ili d’n’b,  a upravo njima obiluje i rujanski program kluba.

 
Već  sutra, 12. rujna, na partyju Drop Out u organizaciji Tamne tvari očekuju  psybreaks/progressive/psy zvukove za koje će se pobrinuti trojica DJ-eva, čija su imena iznenađenje, a sve je popraćeno vizualizacijama VJ kolektiva. Dan kasnije na rasporedu je DNB konferencija 002,  drugo po redu okupljanje hrvatskih drum&bass producenata,  DJ-eva  i promotora, te predstavnika drum&bass kulture u Hrvatskoj, nastupiti će 13.09.2014. u AKC Mediki na tri floora. Ove godine na drum&bass konferenciju dolaze  aktivni predstavnici iz Vukovara, Rijeke, Pule, Šibenika, Splita, Karlovca i Zagreba i to njih 21.
{youtube}Yww1HPqaYu8{/youtube}
 
 
U petak, 19. rujna,  kreće nova Pistolero sezona. Pistolero je najdugovječnija europska psy-breaks klupska večer, odnedavno pojačana i s Pistolero Recordingsom, a za otvaranje sezone 14/15 pozvan je splitski psybreaks/techfunk producent Virus. Virus je novo ime na sceni sa nekoliko odličnih remikseva objavljenih na španjolskom TEK Recordsu i Pistolero labelu, a osim Virusa, u Attacku još vrte Pistolero motori, Kirg i Zmayo uz video podršku Wild Bronco i Tanje & 400 Zečeva. U Grey Roomu nastupa Venom iz JabbaTon ekipe, majstor na gramofonima, svojevremeno finalist DMC svjetskog prvenstva u turntablismu. Nastupaju još i Lo Peaks te Lindarski, a za video su za zaduženi VJevi iz Hypnodelix kolektiva. 
{youtube}cjAvk2UtPrk{/youtube}
 
Tjedan kasnije, 26. rujna, na programu je Roots Hi Fi Soundsystem Edition na kojem  su glavne zvijezde portugalski Roots Dimension sound system,  osnovan 2009. godine, te su krenuli sa prvim self build sound systemom u Lisabonu.. U samim početcima portugalske dub scene započeli su kao bend te su ubrzo krenuli u samostalne vode produkcije i izrade sound systema. Danas je Roots Dimension vodeći sound u glavnom gradu Portugala i šire. Tu su još i Jah Version, najmlađi selektor na portugalskoj sceni te producent, DJ i MC Zacky Man, također iz Portugala.
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk