Skip to main content
  • alt
  • 8.01.2015.

Sander Van Doorn pokrao Mr. Oizu

Mr. Oizo i traka “Flat Beat” ušli su već u abecedu elektronike. Ne samo da ptice na grani znaju za nju već vjerojatno koji puta i zapjevaju u ovom ritmu. No Mr. Oizu je dočekalo neugodno iznenađenje jer se Van Doorn čini se krenuo igrati kopirke.

 
Kada je taman u jeku Y2K panike 1999. uletila ova traka s neobičnim žutim, naizgled muppet odmetnikom kao zvijezdom spota, i Levis oglasom, nije bilo europske ljestvice na kojoj nije odzujala na prvo mjesto.

alt

 
Dakle ne treba baš biti član MENSA-e da bi zaključio da ako ćeš već od nekoga krasti komade elektroničkog beata da to ne bude baš ovako očito. Znate kako kažu: ” Bog je u detaljima.” a Van Doorn sada može samo sklopiti ruke ovom istom da ga ne opali masivna tužba za plagijatorstvo.
 
Label Sandera Van Doorna, DOORN Records, 26. siječnja planira izdati traku  talijanskog dvojca Nari i Milani naziva “Triangle”. Za sada je dostupan samo dvominutni teaser koji možete poslušati ovdje. Sličnost sa “Flat Beatom” je neporeciva.
{youtube}qmsbP13xu6k#t{/youtube}
 
Do Oizovih ušiju (tehnički očiju) info je stigao putem DJ Garyja Fluxa koji je, tweetnuvši mu preko male plave ptice youtube link teasera, pitao Oiza je li čuo kako su ga oderali i je li ok s time, na što je Oizo odgovrio da nije.
 
Hoće li se stvar riješiti mirno ili će se Oizo i Van Doorn naći na suprotnim stranama sudnice to ćemo morati pričekati i vidjeti.
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2