Skip to main content
  • Aaron Carl
  • 1.10.2010.

Scena plače, preminuo Aaron Carl iz Detroita

Legendarni DJ, producent, remixer i tekstopisac preminuo je nakon srčanog udara u bolnici jučer ujutro po lokalnom vremenu.

Piše: 

Naslovna foto

Aaron Carl

Sredinom rujna pozlilo mu je nakon čega je otkazao cijelu turneju te posjetio doktora. Prvi nalazi nisu pokazali ništa, a drugi su nedugo zatim bili negativni pokazavši da boluje od karcinoma limfnih čvorova.

Opisuju ga kao vječitog borca u glazbi, legendu plesne scene Detroita koji je karijeru započeo 1996.g. potpisavši za Soul City Records, etiketu u vlasništvu Mike Banksa iz Underground Resistancea. Mad Mike ujedno mu je bio i mentor.

Aaron Carl se od početka svoje karijere zabranio svrstavati u žanrovske podjele a da je u tome i uspio dokazuju njegove prve dvije produkcije koje je izbacio u potpuno različitim stilovima. "Crucified" je deep house s vokalnom izvedbom, dok je "Down" electro-house uradak. Ovaj zadnji uradak postigao je za Aarona najveći uspjeh do dana današnjega. Soul City nije bio jedini njegov label. Radio je za Metroplex, Ovum i Kompakt. Miješao je techno i house zvukove a kreirao i ghetto-tech klasike.

23. rujna se obratio javnosti s viješću kako prekida turneju po Europi zbog dijagnoze karcinoma. Sve što je tada poželio bio je početak terapije liječenja, te povratak na turneju. Kako bi mu misli bile pozitivne bolnički krevet planirao je zamijeniti DJ pultom te barem na neki način zaboraviti na svoje zdravstveno stanje tijekom nastupa. Kako je bio vječiti borac, tako je i u ovom pogledu digao glavu gore i krenuo dalje.

R.I.P. Aaron Carl

soul gravity desktop
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.