Skip to main content
  • 27.03.2007.

Sergio Flores nastavlja seriju partija u Boulevardu

Boulevard nastavlja svoju seriju uspješno organiziranih eventa. Ovaj put (u petak) nam dolazi Sergio Flores, čovjek koji je nakon mnogo godina rada kao producent i DJ stekao veliku reputaciju zahvaljujući svom muzičom opusu. Kao dijete školovanih klavijaturista, oca Brazilca i majke Indijke, bio je pod uticajem klasične, latino i soul muzike.

Piše: 

Još kao tinejdžer, ušao je u vode produkcije, programiranja i sviranja klavira, da bi nakon nekoliko godina sa partnerom počeo da radi produkciju house muzike pod nazivom 7th District Inc. Njihov drugi singl “The Bottle“, ušao je među prvih 100 singlova u Velikoj Britaniji.Nakon toga Sergio kreće da radi za poznate kuće kao što su EMI, Sony itd. gdje dobija veliku podršku od strane svijetski poznatih DJ-eva. Sa dva uspješna remixa za EMI – jedan za Tinu Turner, “When The Heartache Is Over” i drugi za Jameliu, “Thinking ´Bout You”, Sergiou je povjeren rad na singlu za Kyle Minouge.

Pjesma se zvala “Spinning Around” i označila je njen povratak na vrh UK Charts, a bila je i hit broj jedan u Australiji, Portugalu, Švedskoj itd. Uspjeh ove pjesme otvorio mu je vrata svjetske pop scene i donio mu i prvu platinastu ploču. 2002, nakon nekoliko remixa za umjetnike kao što su Tom Jones, Vanessa Amorosi, Enrique Iglesias, Gloria Gaynor, Sergio i njegovi partneri – za najbolju produkciju – dobili su AMADEUS music award, najvažniju muzičku nagradu u Austriji. Sergio ubrzo kreće sa radom na novim pjesmama i remixima za kuće Warner, Ministry of Sound, Superstar Records kao i na pisanju pjesama za zvijezde kao što su Giorgio Moroder, Kate Rayan i Global Deejays’s. Njegovi novi projekti, G.L.O.W i Sceintific Soul dobijaju podršku svih poznatih DJ-eva širom svijeta.

Radi za izdavačke kuće kao što su Defected, Swing City, Raul Rincon’s Tenor label, Cyber, ATAL, Milk & Sugar, gdje se može vidjeti njegova saradnja sa umjetnicima kao što su DJ Pippi, Danny Marquez, Syke N’ Sugarstarr, Damien J. Carter, Oliver Lang, Stonebridge.
Njegova pjesma na kojoj pjeva francuska pjevačica Hana Hais, “Rosa Nova”, postaje jedan od najvećih house hitova 2005, a pjesma postaje neizostavna u setovima DJ-eva kao što su Roger Sanchez, Brian Tappert, Mike Gray, Tom Novy, Louie Vega itd.
Nakon toga slijede remixi za Soul Centrals “Need You Now”, “Most Precious Love” od Blaze feat. Barbara Tucker, Ron Hall & The Muthafunkaz “The Way You Love Me”, Syke N’ Sugarstarr’s “Watching U”, Bob Sinclar´s “World Hold On” itd.

Sergio Floresov set je teško opisati. Svaki nastup mu je unikatan i muzički raznovrstan. “I like it deep, but it must have that energy!” kaže Sergio.

Sergio Flores je radio u nekim od najpoznatijih klubova kao što su Privilege (Ibiza), Kaufleuten (Zurich), El Divino (Ibiza), Neighbourhood (London), Volksgarten (Vienna), China Lounge (Hamburg), Likwid (Bahrein) itd.

Uz Sergio Floresa će naravno nastupiti resident kluba – SrleOne

Produkcija

* GLOW & Oliver Lang – "You Don’t Know" (Tenor Rec)
* Tom Jone and Heather Small – "You Need Love Like I Do" (GUT records)
* Kylie Minogue – "Spinning Around" (EMI/Parlaphone)
* Brown Sugar – "Freak Out"
* Deep FM – "Sunrise" (Sony (Vienna))
* Vanessa Amorosi – "Have A Look" (Universal)
* 7th District Inc. – "All You Are" (M.O.M/D-Noy)
* 7th District Inc. – "Getaway" EMI/Capitol
* 7th District Inc. – "Music"
* 7th District Inc. – "Work It" (Raw Sienna)

Remixi

* Junior Jack "See you dancing" (Pias | Defected)
* Bob Sinclar "World Hold On" (Defected)
* Jamelia "Thinking Bout You" (EMI/Parlaphone)
* Tina Turner "When The Heartache" (EMI/Parlaphone)
* Micheal Procter "Paradise" (Mychan)
* G. Moroder "Reach Out" (C´nF´/ BMG-Modul)
* Gloria Gaynor "Last Night" (BMG-Modul)
* Kylie Minogue "Spinning Around-RMX" (EMI/Parlaphone)
* Kylie Minogue "Please Stay" (EMI/Parlaphone)
* Atomic Kitten "Turn Me On" (Virgin)
* S-Club 7 "You" (Universal)
* Enrique Iglesias “Escape" (Universal)
* Hearsay “Lovin´ Is Easy" (Universal)

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop