Skip to main content
  • vinyl
  • 1.06.2012.

Servis koji predviđa hitove ljeta

Servis za otkrivanje glazbe Shazam ima mogućnost predvidjeti koje će glazbene pjesme biti aktualni hitovi ovog ljeta.

Piše: 

Naslovna foto

vinyl

Zahvaljujući Shazamu odnosno korisnicima ovog servisa i statističkim podacima prema kojima svaki dan 200 milijuna korisnika generira čak 7 milijuna tagova, što znači da je pomoću ovog servisa lako predvidjeti koja će pjesma postati hit.

Već sada možemo unaprijed vidjeti koja će pjesma postati hit jer je njihovo tagiranje prilično neobično. Možemo primijetiti neobično ponašanje oko određene pjesme pošto ljudi pomoću Shazama pronalaze odgovor na pitanje ‘koja je ovo pjesma’. To obično započinje nekoliko tjedana ili čak mjeseci prije nego se pokrene trend.” – istaknuo je Will Mills direktor glazbe i sadržaja u Shazamu.

Tako recimo Gotyeov singl „Somebody that I used to know“ trenutno bilježi 1.5 milijuna tagova svakoga dana, a ovo je trenutni poredak hitova za nadolazeće ljeto:

1. Gotye – Somebody That I Used to Know
2. Usher – Scream
3. Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
4. Calvin Harris featuring Ne-Yo Let’s Go
5. Rick Ross featuring Usher – Touch ‘N You
6. Gusttavo Lima – Balada Boa
7. Rudamental featuring John Newman – Feel the Love
8. DJ Fresh featuring Dizzee Rascal – The Power
9. Nicki Minaj – Pound the Alarm
10. Alabama Shakes – Hold On

brejcha 2
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju