Baner

Seth Troxler u londonskoj Saatchi galeriji

Ponedjeljak, 02 Rujan 2019

Umjetnost je umjetnost u kojem god mediju odlučiš izraziti svoju ideju i koncept.

Galerije i muzeji demokratizacijom kulture odavno nisu više samo mjesta za mrtve stvari, ustajala ulja na platnu i drangulije onih kojih više nema.

 

Slika preuzeta sa portala Jack Arts.


Jedna prekrasna progresivna londonska galerija tako uzima puls sadašnjosti, akumulirajući umjetnost kao relevantnu naslagu unutar socijalnog bioma današnjice i svoje prostore posvećuje rave kulturi 80-ih i 90-ih kroz oči onih koji su je živjeli i satelitskih načina samoekspresije izraslih oko kontrakulturnog projekta koji je iz mraka pljesnivih skladišta uklizao na glavni stage danas.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ova imerzivna retrospektiva nazvana je SWEET HARMONY: RAVE | TODAY , a u Saatchi galeriji aktualna od 12. srpnja do 14. rujna, na jednom mjestu sakupljajući glasove za naraciju uspona rave kulture i svijeta koji je izrastao iz acid house scene. Pod vodstvom direktora galerije Phillya Adamsa i su-curator Kobija Prempeha Sweet Harmony postaje masivna izložba arhitekture razvoja jedne ere, popraćena multimedijalnim instalacijama i audiovizualnim komadima, fotografijama, live glazbenim eventima, razgovorima i panelima razmatrajući utjecaj rave kulture na mlade danas. Izložba je ujedno i popraćena Spotify playlistama koje te vode kroz Detroit Techno, Acid House, Happy Hardcore, UK Garage, and Grime, a upad na ovo iznimno iskustvo možeš za 10€ uhvatiti na Eventbriteu -povedu li te putevi prije sredine rujna u London.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O prvom istoimenom albumu koji nastaje iz Lost Souls of Saturn projekta, ovom remek djelu ambijentalnog housea, uz prstohvat oldschool znanstveno-fantastičnih zvukova, acid, world music i free jazza, slobodno više istraži ovdje.

Seth Troxler u londonskoj Saatchi galeriji