Skip to main content
  • 17.05.2017.

Silicone Soul nakon 10 godina u Zadru uz Less Is More!

Koliko manje bi manje trebalo biti da zaista bude više i naspram čega se računa prosjek koji određuje stupnjevanje kao točka gledišta? To je sada nevažno jer ono zašto smo ovdje je repriza legende u Zadru nakon 10 godina izbivanja.


Less is More ekipa ti tako sprema jedan zvučni oblizek povratkom Silicone Soula, točnije gospodina koji nastavlja nositi baklju – Greamea Reediea. Obične homeostaze statusa Q u Qbaru remeti za tebe 20. svibnja od 23 do 6 ujutro, a boje domaćeg tabora i ulogu domaćina britanskom gostu preuzimaju Butters i Toni Kostijal.

Pa da priču silikonskih duša započnemo tamo gdje sve priče kreću –  na početku. Taj početak uključuje dva punk rockera koje je pomeo tsunami elektronike. Naučili su plivati i uskoro disco house krdu servirali sasvim specifičan okus tech housea. Dva Škota funky elektronike upravo su Craig Morrison i Graeme Reedie koji stvaraju duo Silicone Soul. Prve rečenice još neslućenih velikana elektronike razmijenjene su između dva jedanaestogodišnjaka koji su zajedno prošli huliganstva, punk rock, stvaranje rock & roll benda Dead City Radio koji je rasprodavao gaže, pa sve do jednoga trena u klubu Arches kada je Craig nabasao na svoje rock ikone Primal Scream kako izvode house i nova etapa ljubavi počinje. Gramofoni zamjenjuju električne gitare, ali misija je ista. Kako sami kažu:  “House i punk dijele istu energiju, opasnost i neizvjesnost, a istovremeno su jednostavni u svome cilju – obraćanje gomili, obraćanje publici i širenje pozitivnih vibracija koje postižu odličnu reakciju”. No kako su najkvalitetnija prijateljstva ona koja ti dozvoljavaju da rasteš tako su se putevi nakon pet albuma za Soma Quality Recordings i vlastitog labela Darkroom Dubs razdvojili i kao solo izvođač sada stiže Graeme Reedie koji je preuzima svjetske pulteve dalje sam s jednakom misijom.

Mateo, aka mladi gospodin Nekić aka, na noćnim naličjima, Butters, potomak je zadarskih ulica čije najranije sjećanje je motanje oko očeva hi-fi sustava. Prva plaća je obično potraćena u opskurnim kavanama no Buttersova je bila uložena u kupnju prvog mixera i playera i 2012. stiže s prilikom da prvi puta zasvira pred većom publikom za Electronic Music Night pod okriljem šibenskog Decoded Recordsa. Za pultom si ga mogao zateći do sada s ekipom kao što su Carlo Lio, Marko Nastić, Mariano Mateljan, Silicon Soul, Petar Dundov, Tomy DeClerque, Darkrow , Dj Jock, Unique (Cro), Active Line six, Pero Fullhouse, iToni Kostijal, a plesalo se i na Viva Riva festivalu. Kaže ekipa da ga uglavnom nalaziš kako orbitira oko deep housea i groove techna no Mateo žanrovske odrednice ipak gleda samo kao sugestije ideja kojima se slobodno kreće. Uskoro zovu i sirene produkcije i nastaje izdanje za cijenjeni njemački digita i vinil label 4m Recordings, pa čisto da to ne bi bilo sve  – Butters ti je svakako i jedan od osnivača Less Is More organizacije zadužene za tvoje party mokre snove.

FB EVENT: Lim w/ Silicone SOUL – Graeme Reedie [Darkroom Dubs/Soma,UK]

Gospodin Kostijal pak pali baklju karijere osvajanjem DJ natjecanja u Forumu pod sponzorstvom Zadar musica, kojem se posljedično i pridružuje i kreće hvatati gaže i rezidencije. Lutajući žanrovima, smiraj istraživanja nalazi u deep houseu i tech houseu koji vole dodir groovy funky nota, a pult je dijelio s velikima kao što su Darkrow, Marina Karamarko, Chris Drifter, Petar Dundov, Adoo, Pocco Loco, Andrologic, Active Line Six, Butters, Tea Vučkovič, Juri Paik, Mr.Dj. Dario, Fabian Jakopetz…

Ti pak upadaš za cifru od 50 novaca ugrabiš li kartu u pretprodaji ili pak za neodlučne 70 na dan eventa. Dobro nam došli!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2