Skip to main content
  • 22.02.2023.

Slavlje EBM-a te novi projekt Andrea Ljekaja ovog vikenda u Dva Osam

Veljača se bliži kraju, a intimni zagrebački klub smješten na Jabukovcu ju zaključuje s dva zanimljiva događaja

Piše: 

24. veljače slavi se kao Svjetski dan Electronic Body Musica još otkako je grupa Front 242 pokrenuta 1981. Stoga, ovog petka 24. veljače zvukovi EBM-a preuzimaju zagrebački Dva Osam uz DJ Maryja i posebne goste Davor VE-a i Kallea.

Miljenko Rajaković poznatiji kao DJ Mary prisutan je na EBM i electro-industrial sceni od njene rane početne faze u 80-im godinama kao prvi DJ koji je od tada prezentira na ovim prostorima. Tvorac i rezident je dobro znanog elektronskog programa Art & Strategy, održavanog u Sirupu, Tvornici, Medici i KSET-u. Glazbeni ukus izgrađen na elektronskoj glazbi '80-ih i '90-ih mu je dao dobar temelj za danas. Njegovi setovi variraju između hipnotičkih i snažnih, u njima kombinira EBM, industrial, techno, new beata...

Kalle veliki je ljubitelj glazbe i zagriženi audio entuzijast. Nikada se nije kao konzument stilski ograničavao na jedan žanr, kako kaže za sebe, no njegova prva i velika ljubav je elektronička glazba još od kraja 80-ih i srednjoškolskih dana. Synthpop i EBM, nadograđen industrialom, technom, electrom, IDM-om, ambientom i kasnijim utjecajima koji su dolazili kroz 90-e i dalje može se naći u njegovim setovima. Davor VE se vratio DJ vode 2016. godine nakon duge pauze i od tada vodi program Dark Devotion. Nastupao je po nekim zagrebačkim alternativnim klubovima kao Spunk, Route 66, Močvara…

 

Ulaznice su dostupne u pretprodaji na stranicama kluba za 5,50€ te u dućanu ploča PDV na prvom katu kluba Pločnik. Upad na ulazu je 7€, a za studente uz X-icu 4€, dok stari “Jabučari” imaju besplatan upad uz predočenje iskaznice GK Jabuka.

FB EVENT: Art & Strategy: International EBM Day u DVA OSAM

 

Nakon proslave svjetskog dana EBM-a, ove subote 25. veljače, pult zagrebačkog Dva Osam preuzima Andrea Ljekaj s projektom – Atje.

Atje je novi koncept i izdavačka kuća koju 2023. godine osniva višestruko nagrađivani glazbenik Andrea Ljekaj, a razvija ju s grupom istomišljenika koji su žele ponuditi novi put za umjetnike i promijeniti tok suvremene glazbe u Hrvatskoj. Nova klupska večer i etikata svoju premijeru imaju pred zagrebačkom publikom kojoj će svirati nadolazeća Atje izdanja.

Andrea Ljekaj je nagrađivani DJ i producent koji je svoju karijeru započeo prije više od deset godina. Voli glazbenu produkciju i kreiranje zvukova, ali tu je i neizbježna njegova strast prema sviranju pred publikom. U 2019. zajedno s “Get Physical Music” iz Berlina pokrenuo je “Croatia Gets Physical” gdje se fokusiraju na promociju hrvatskih izvođača.

Peak je producent i DJ iz Velike Britanije sa adresom u Zagrebu. Peakovi muzički korijeni sežu od engleske underground bass scene, a njegova putovanja i životna iskustva širom svijeta bitno su utjecala na njegov zvuk s potpisom. U njegovim setovima se može naći od od popa, preko deep housea pa sve do breakbeata i techna.
 

Flâneur je zagrebački DJ koji je svoj zanat iskovao na brojnim gažama u ulozi warm up DJ-a i s time si priskrbio pozivnice za nastup u klubovima poput Funk Club, Masters Sirup, Silver & Smoke…Zaljubljenik je u house zvuk, a trenutno ga se redovno može uhvatiti na mjesečnim Reform partyjima.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji na stranicama kluba za 6€ te u dućanu ploča PDV na prvom katu kluba Pločnik. Upad na ulazu je 8€, a za studente uz X-icu 4€.

FB EVENT: ATJE w/ Andrea Ljekaj u DVA OSAM

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2