Skip to main content
  • 15.11.2017.

Slovenski K4 izbacio drugu kompilaciju domaćih talenata – Gibanica

Slovenski klub K4 već drugu godinu za redom izdaje kompilaciju Gibanica, kojom se baca u potragu za slovenskim talentima koje na kraju stručni žiri izabere i uvrsti u kompilaciju.

Piše: 

Slovenska elektronička scena ima jednog malog dragulja u sebi koji se krije na ljubljanskoj adresi Kersnikova 4. Klub smješten tamo uzeo je ime iz svoje adrese i tako se predstavlja publici kao K4. Urbano je to mjesto na kojemu se održavaju brojna događanja sa naglaskom na kvalitetu koja njihova scena nudi. Brzo su se sakupili razni crewovi na tom mjestu i pretvorili klub u hot place to be.

Kako bi na kraju godine, ispunjenu raznim događajima gdje sviraju i velika strana imena, a ujedno je i mjesto gdje stasaju novi mladi artisti, prezentirali što sve nudi u svoja četiri zida, klub K4 izdaje kompilaciju Gibanica. Radi se o izdanju sa idejom "outside the box" i donosi hrpu raznih stilova i nudi veliku mogućnost da mladi artisti pokažu svoje mogućnosti i istaknu se kao vješti producenti, a ujedno i da stara garda pokaže zašto ih većina toliko hvali.

Drugo izdanje Gibanice predstavlja izazov za kreativne slovenske producente jednako kao i za žiri koji je primio čak 80 traka, od kojih je za kompilaciju mjesto dobilo njih samo 13. Ujedno je i Gibanica rezidentni program u klubu K4 gdje sviraju samo slovenski artisti. Kroz ovu kompilaciju traže se novi mladi artisti, producenti, DJ-i te live actovi koji će se svojom pričom odlično ukomponirati u Gibanicu. Žanrovskih granica nema, bitno da se pokaže kvalite i da svaka traka pogodi na pravo mjesto, u uho i u tijelo.

Pogledamo li kakvi se sve zvukovi ovdje nalaze, možemo čuti stilove od glitch hopa, bass glazbe i ambienta, do techna, housea i IDM-a. Trinaest pobjednika kompilacije su Quasar, 1983, MINT, Graylow, TizTiz, AIA, LxS, Terranigma, E.B.King, U-N, Timequake, Electrosaurus i Tonske koje su odabrali Luka Lah, Štefan Cerjak i Tine Vrabič.

Zakopajte se u šarolike zvukove slovenske underground scene kroz kompilaciju koju nose domaća imena.

[FB]
[SC]
[WEB]

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk