Skip to main content
  • 8.08.2019.

Slunjski župnik u svom obraćanju o Modem festivalu 2019.

U sjeni slavlja u Rakovici, Slunju i Cetingradu počeo je Modem festival na Mrežnici kod Primišlja.

Piše: 


Oko sedam tisuća ljubitelja ove glazbe smješteni su u kampove oko rijeke Mrežnice. Kroz Slunj svakodnevno prolaze ovi uglavnom mladi ljudi prepoznatljivi po načinu odijevanja, preplanuli od sunca i naoružani strpljenjem.

Dolaze gotovi iz čitavog svijeta

Ne samo iz  europskih zemalja nego i iz Južne Amerike, Australije, Novog Zelanda, iz azijskih zemalja.. Miroljubivi su i ne čuje se povišeni ton!  Ovdje susrećemo mlade ljude raznih zanimanja i naobrazbe. Neki pokušavaju u jednostavnosti i ljepoti prirode, u druženju, doći do opuštanja i lijeka od stresova. U tom smislu i glazba koja se ovdje njeguje trebala bi ih osloboditi.

U kampu se osjeća miroljubiva atmosfera, prihvaćanje različitosti. Međutim, u ovako šaroliko i ranjivo društvo ulijeću i dileri koji zarađuju na tuđoj nevolji. Sotona mlade ljude gura u uživanje bez granica a kad ih zarobi onda mijenja taktiku: tada ih uvjerava da im nema pomoći, da se ubiju, da je destrukcija jedini izlaz.


Jedna grupa u slunjskom parku čeka prijevoz u Primišlje

Jedino Božje milosrđe može ih vratiti natrag u život djece Božje. A Božja dobrota služi se nama ljudima. Mi smo odgovorni za svoju braću! Za ovu dragu djecu mi se molimo, prepoznajemo u njima Božji san koji ih sanja kao svoju djecu vječnosti. Njihov život ponekad postaje krik za izgubljenim rajem. Makar to ne umiju izraziti riječima. Oni šalju poruku koju pokušavamo odgonetnuti. Sigurno znamo da nas ljubav može povezati: ljubav je glazba koju razumije svako ljusko biće. Ona prelazi granice prostora i vremena! Sve će uminuti, a ljubav ostaje!  Volimo ovu djecu ali kao djecu vječnosti!

Izvor: Mile Pecić, slunjski župnik

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk