Skip to main content
  • dj cura
  • 24.09.2012.

Snap na turneji

Čini se kao da je bilo jučer kad je njemački eurodance sastav harao pjesmama "Rhytm Is A Dancer" ili “Power” koje su napravile glazbenu revoluciju u 90-ima.

Naslovna foto

dj-cura

Grupa SNAP! je ispisala jedno od glavnih poglavlja povijesti dance glazbe. Njihov debi album "World Power" prodan je u više od 7 milijuna primjeraka i jedan je od najuspješnijih dance albuma svih vremena. Uz internacionalni megahit "The Power", imao je i hitove poput "Oooops Up", "Cult Of Snap", "Mary Had A Little Boy", koje je sve otpjevala i dobrim dijelom napisala Penny Ford.

"Rhytm Is A Dancer" je bio najprodavaniji singl 1992. godine u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, u Njemačkoj je bio na prvom mjestu top liste 10 tjedana, te se na američkoj Bilboard ljestvici zadržao 39 tjedana za redom.

{youtube}4optrL-Pcpo{/youtube}

2008. nastupili su i u zagrebačkom Aquariusu, a danas se jako malo zna o njihovim aktivnostima. Najavili su turneju u listopadu i studenom za sada po intimnim klubovima u Australiji, a često nastupaju na back to '90 festivalima i partijima diljem svijeta. Kad bi ponovno došli u Hrvatsku potrudili bi se nabaviti odjeću od lateksa i biti u prvim redovima.

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.