Skip to main content
  • playstation
  • 25.01.2013.

Sony kažnjen s četvrt milijuna funti zbog Playstationa

250 000 funti morat će iskeširati europska podružnica Sonyja zbog povrede Zakona o zaštiti podataka koji je uslijedio tijekom propusta s PlayStationom.

Naslovna foto

playstation

Da podsjetimo, u travnju 2011. nepoznati haker je provalio u mrežu i pokupio osobne informacije korisnika s brojevima kreditnih kartica. Sony je pokušao kompenzirati propust na sve načine pa i pomaganjem vlasnicima kreditnih kartica, no problemi su ipak ostavili dubok trag.

ps3

Nezavisno službeno tijela ICO (Information Commissioner’s Office) stoga je odlučilo kazniti podružnicu Sonyja u Europi zbog ozbiljne povrede Zakona o zaštiti podataka (Data Protection Act 1998), ali i zato što su uvjereni da je Sony mogao na vrijeme zaustaviti curenje osobnih informacija te da mjere koje su poduzeli nisu bile dovoljne. U nastavku možete pogledati i službenu izjavu čelnika ICO-a Davida Smitha.

{youtube}2vZHg2F4u5Q{/youtube}

Izvor: Gadgeterija.net

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2