Skip to main content
  • 21.05.2024.

Splitski aerodrom ovog ljeta postaje glazbena pozornica za sve putnike

U sklopu projekta “Where Music Takes Flight”, u zračnoj luci Sveti Jeronim postavljen je klavir.

Piše: 

Splitsko-dalmatinska županija predstavila je projekt u kojemu spajaj kulturu i turizam. Riječ je o inicijativi koja ne samo da obogaćuje turističku ponudu, već i aktivno uključuje posjetitelje u stvaranje kulture.

Klavir u zračnoj luci postavljen je po uzoru na neke od najvažnijih turističkih destinacija na svijetu, a na kojem će se svakodnevno izmjenjivati razni glazbenici svirajući najveće dalmatinske i svjetske hitove. Također, klavir će biti dostupan i za javnost pa će se tako svi zainteresirani moći okušati u svojim glazbenim vještinama.

Direktorica Turističke zajednice Ivana Vladović naglasila je kako je umjetnost vitalni segment turističke ponude koji prevazilazi barijere i stvara jedinstvena iskustva. “Želimo pokazati da je umjetnost ona koja ljude spaja. Umjetnost nema granica, samo ljepotu. Oni koji šire ljepotu su dobrodošli u našu prekrasnu županiju, a upravo na aerodromu koji prima milijunske goste želimo ih dočekati s pjesmom.”

S obzirom na veliki broj glazbenika, a posebice DJ-eva koji će ovog ljeta sletjeti upravo na “Resnikvjerujemo da će se i neki od njih naći za klavirom i odsvirati pokoju notu prije nego što se upute prema svom odredištu. U to vjeruje i sama direktorica Turističke zajednice te zaključuje “Ovo je ujedno i prva pozornica glazbenicima koji će dolaziti na naše brojne festivale.

sonic desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.