Skip to main content
  • 23.03.2017.

Splitski produkcijski /live duo Milana i Antonia!

AM:PM, dan i noć, svjetlo i tama, svakodnevni i neobično iskreni ti koji jesi u 3 ujutro na podiju, ante meridiem i post meridiem aka lice i naličje razdvojeno sunčevim zenitom podneva. Ovaj polaritet razlika koje omogućuju postojanja onog drugog ujedno je i naziv svježeg domaćeg projekta s Splitske panorame.

 
Da nema noćnih sati ne bi znao cijeniti dan i da se kroz dane ne naradiš ne bi nikada osjetilo punu slast slobode kada se jednom pustiš iza ponoći. Homeostazu ove ravnoteže razumiju dvoje koji glazbu žive s bilo koje strane podneva ili ponoći. Obostrana žarka žudnja i slutnja da su granice samo iluzije koje namećemo sami sebi spaja u jedno Milana Pivalicu i kolegu mu Antonia Milinu. Oboje odrasli na splitskim pločnicima, shvaćaju glazbu produžetkom sebe, nečim nezaobilaznim, prirodnim metronomom dana. Baš kao i, međusobno se nadopunjavajuće i podržavajuće, razlike realne dualnosti dana i noći AM:PM duo dolazi iz disparatnih pozadina gdje su različiti glazbeni jezici našli elektroničkog univerzalnog prevoditelja. 

 


Milina je bio onaj kojeg si kroz odrastanje mogao zateći negdje na marginama, u sirovinama zvuka alternativnih bandova i naposljetku u splitskim Dječacima, a MIlan ti je onaj kojeg već 20 godina smatraš dobrim duhom splitskih podija. Dva cijenjena glazbenika zajedno tako čine produkcijski sliv koji je na podiju posvećen organskoj metodi live izvedbe, režući ti kriške zvuka na toliko debelo koliko tu noć trebaš. 

 
Trebaš li krišku brzo i uskoro navrati ove subote na Simulation w/ Kristijan Molnar, Omar Peco, AM:PM u međusvijet stropa i poda klupskog gmaza Kemeleona. Možeš li čekati ljetne podije osjeti se sasvim pozvanim u Supetar na Braču 23. srpnja gdje ćeš AM:PM pronaći upisane kao treće headlinere Vo'isa festivala. Kako god okreneš imperativ priče znaš – samo pleši, pleši, pleši!
 
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2