Skip to main content
  • 1.02.2018.

Splitski projekt za istraživanje zvuka slavi 17. rođendan

The Karmakumulator najdugovječniji je splitski muzički projekt koji se bavi istraživanjem zvuka jednako kroz polja čistog audio eksperimenta, kao i kroz post-industrial estetiku ili abrazivni harsh noise.

Piše: 


U nizu od pedesetak fizičkih izdanja i tridesetak koncerata odsviranih i objavljenih od 2001. do danas osim navedenih žanrova projekt podjednako njeguje i ambijentalni, drone i nerijetko out rock (gitarski/bendovski) zvuk. Za 17. rođendan realiziran je klasični diy proizvod: limitirani split 7" vinil sa slovenskim projektom Gen 26 s kojim suradnja i prijateljstvo traje od samih početaka The Karmakumulator priče. Vinil je zajednički rad 16 nezavisnih muzičkih etiketa, umjetničkih organizacija, festivala i pojedinaca iz Europe i svijeta (Hrvatska, Slovenija, Italija, Slovačka, Češka, Grčka, Kanada).

Uz preslušavanje audio materijala zabilježenog na izdanju kroz neformalni razgovor Petra Pečura (urednik i voditelj radijske emisije Eksperimentalni studio, nezavisni izdavač) i Igora Mihovilovića (The Karmakumulator, nezavisni izdavač i arhivar nezavisne kulturne scene) razgovarat će se o dugogodišnjim suradnjama, povijesti i budućnosti samog projekta kao i nezavisnim oblicima udruživanja u crowdfunding kampanje koje su sve češće u domaćem nezavisnom izdavaštvu i šire. Ujedno će biti moguće nabaviti i fizički primjerak singla uz donaciju.

promocija split 7" ploče The Karmakumulator / Gen 26
Petak, 02.02. 16.30h
Pogon Jedinstvo Mislavova
Više info

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2