Skip to main content

Splitski Tribu spreman za ljetni clubbing

Epicentar.org i Klubskascena.com ovoga ljeta daruju gradu Splitu 16 glazbeno-scenskih klupskih događaja koji će se odvijati na izuzetno atraktivnoj lokaciji u splitskom cocktail bar / klubu Tribu. Split će tako ovoga ljeta nakon dugog niza sušnih godina njihati se u ritmovima sambe, disco glazbe 70-tih godina a nije ni tajna da će popularno splitsko okupljalište ugostiti i nekoliko svjetski poznatih house DJa.

Piše: 

Na kraju, sve će to biti začinjeno progresivno-avangardnim plesnim spektaklom Alcantara Dancersa iz Portugala. Program je raznolikog sadržaja tako da će različito orjentirana populacija moći uživati u nekoliko glazbenih pravaca od kojih izdvajamo:

a) promocija originalnih disco hitova 70-tih i 80-tih godina prošloga stoljeća,

b) predstavljanje latino glazbe i brazilskih ritmova,

c) predstavljanje svjetski poznatog pop / dance pjevača,

d) promocija moderne plesne glazbe (house) i

e) progresivno-avangardni plesni spektakl.

Događaji započinju već ovog petka, 2. lipnja velikim otvaranjem preuređene ljetne terase a glazbeno ćemo se posvetiti originalnim disco hitovima 70-tih i 80-tih godina. Program „Studio 54 Back To The Grooves“ odvijat će se svakih 2-3 tjedna.

Za plesne brazilske ritmove i latino ugođaj bit će zaduženi Paulinho Lemos kvartet, koji dolaze iz Španjolske, Portugala i Brazila te sviraju kao live band. Njihovo prvo gostovanje predviđeno je 27. srpnja.

Inusa Dawuda je pjevač pop i dance glazbe koji je lani oduševio na svojoj turneji u Hrvatskoj. Njegove pjesme slušaju se svakodnevno na radio postajama a svojevremeno je radio i s Dr. Albanom , pa je iz te suradnje proizašao svjetski hit „Its My Life“. Posljednji njegov uradak napravljen je u suradnji s pjevačicom Yasmine K. a nosi naziv „No Coke“.

Od događanja vezanih za moderne plesne house ritmove izdvajamo otvaranje ljetne sezone 8. srpnja uz zvukove s iberijskog poluotoka (iberican sound) a svirat će guru house glazbe, David Penn iz Španjolske. Događaji u srpnju su prava uvertira za feštu koja se sprema u kolovozu kada slijedi niz cijenjenih DJa, remixera i producenata istog žanra glazbe kao što su dvojac Chus & Ceballos (4.8), Gadjo (12.8), Ian Pooley (15.8) i Milk & Sugar (19.8).

Kraj ljetnih zbivanja obilježiti će se sa glazbeno-plesnim spektaklom koji još nije viđen na ovim prostorima. Alcantara Dancers dolaze iz Portugala (26.8.), te tvore tri plesačice i dva plesača koji uz glazbenu podlogu DJa, izvode razne plesno-scenske nastupe i koreografije na posebno napravljenoj pozornici isključivo za njihov nastup. U svijetu im često daju epitete kako go-go plesači i animatori s naglaskom na sexy i progresivno-avangardni stil odijevanja. Njihove nastupe vidjeli su svi veći i bolji svjetski festivali, događaji ili partiji u svijetu, stoga nije ni čudo što su ih organizatori najveće smotre elektronske glazbe, Love Parade i ove godine bookirali za glavni stage.

Zašto baš
Tribú?

Tribú je od samog svog početka koncipiran na način da prati posljednje svjetske trendove i što je najvažnije, da svom gostu ponudi kompletnu zabavu što čini dobar provod. Lepršava, ugodna i neiritirajuća glazba, na lokaciji koju biste i sebi željeli. Naime, i u glazbi coctail bar Tribú prati svjetske trendove. Egzotika ovog prostora osjeti se i po prigodnom interijeru te velika ljetna terasa s dva vanjska šanka, bazenom, VIP zonom, a cijeli taj golemi i prekrasni prostor natkriven je egzotičnim bambusovim suncobranima.

Ljetni program:
02.06. Studio 54 / TRIBU
16.06. Studio 54 / TRIBU

07.07. Studio 54 / TRIBU
08.07. David Penn (E) / TRIBU
21.07. Studio 54 / TRIBU
27.07. Paulinho Lemos quartet LIVE! / TRIBU
29.07. Inusa Dawuda (D) / TRIBU

03.08. Paulinho Lemos quartet LIVE! / TRIBU
04.08. Chus & Ceballos (E) / TRIBU
10.08. Studio 54
/ TRIBU
12.08. Gadjo (D) / TRIBU
14.08. Paulinho Lemos quartet LIVE! / TRIBU
15.08. Ian Pooley (D) / TRIBU
19.08. Milk & Sugar (D) / TRIBU
25.08. Studio 54 / TRIBU
26.08. Alcantra Dancers (plesni spektakl) / TRIBU

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2