Skip to main content
  • 29.09.2016.

Spotify kupuje Soundcloud?

Spotyclud? Soundify? Kako god okreneš, krajolik slušanja glazbe se neprekidno mijenja podsjećajući nas da je jedina konstanta u životu promjena.

 
Budućnost streaminga glazbe je tako na rubu prelamanja. Financial Times je objavio izvješće kojim izlaže kako je glazbena platforma Spotify u poodmaklim pregovorima za kupnju rivala Soundclouda. Pa ako već ne možeš pobijediti nešto i neda ti se više natjecati, kupi to i sabij sve pod jedno!
 
Konačna cijena oko koje se pregovara nije puštena u javnost, ali oni koji su unutar petlje napominju da ništa još nije finalizirano i da bi pregovori još uvijek mogli propasti. No prođe li ideja, mogli bismo govoriti o sasvim novom galzbenom titanu koji svojim ujedinjenim snagama može parirati Appleu ili Tidalu.

 
Soundcloud se u posljednje vrijeme borio da održi glavu iznad vode jer još nisu profitirali unatoč svojih 200 milijuna korisnika i 135 milijuna traka koje postoje na platformi, što je neminovno točka koju Spotify koristi nebi li postigao optimalniju cijenu i balansirao ulaganje. No u nezavisnoj kreativnoj sferi Soundcloud je ipak poznat kao tražena platforma za stvaraoce koji trebaju način na koji da predstave svoj rad, koje je posljedično stvorilo golemi katalog zvuka.
 
Ovo spajanje za Spotify svakako donosi rizike, ali i beneficiju toga da će dobiti pristup ovoj golemoj kreativnoj zajednici i paralelno im omogućiti i lakše širenje na Spotify. Spotify sam bi ovime višestruku korist imao i od širenja varijacija zvuka koje nudi, i automatski samim time privukao čitavu jednu novu zajednicu. 
 
Pa kako se pregovori odvijaju iza zatvorenih vrata s malo informacija za medije, morat ćemo pričekati službenu objavu koja će proglasiti stvara li se novi golemi glazbeni konglomerat.
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2