Skip to main content
  • Haris
  • 11.12.2008.

Sprema se DJ Arena s Harisom u sarajevskom Domu mladih

DJ Arena je projekt „Doma mladih“ – Sarajevo, koji za cilj ima promociju bosansko-hercegovačkih i regonalnih DJ-eva i producenata. Ovaj projekt su pokrenuli Emir Fočo (DJ Focho) i Vedran Hamzić (DJ Wedran) u kolovozu 2007. godine. Do sada su ugostili veliki broj artista i pokazali izniman kvalitet domaće elektronske scene: Taurus Gemini, Skocho, Kontra DJz, Ajnšpric, Dario Kalea, JF Ferra, Choola, Vanja S-Cream, Oscilator Crew, Basheskia & Edward EQ, Mika, Mili, Ahmaad, Pero Fullhouse i Sharky su DJ-evi i producenti koji su sklopu ovog projekta gostovali u Domu mladih.

Piše: 

Naslovna foto

Haris

Centar Skenderija Sarajevo / Dom mladih ponosno predstavlja nastup jednog od najuspješnijih balkanskih producenata koji živi i radi u Londonu – DJ Harisa Čustovića.

DJ Haris je producent koji je u Londonu izgradio karijeru, pokrenuo renomirane produkcijske kuće Laus Music i Ekstreme te sarađivao i nastupao sa najvećim zvijezdama teck house scene (Terry Francis, MR C, Colin Dale i Dave Mothersole). Haris danas na elektronskoj sceni važi za jednog od najinovativnijih i najuzbudljivijih DJ-eva i producenata u svijetu. Osim izdanja za svoje produkcijske kuće Laus i Ekstreme izdao je i impresivan broj izdanja za The End, Swag i mnoge druge poznate produkcijske kuće. Navedeno je razlog zašto njegovu produkciju možemo često čuti u setovima DJ-eva kao što su: John Digweed, Sasha, Danny Howells, James Zabiela, Mr.C, Layo & Bushwacka, itd.

U 2007. godini Haris je zajedno sa svojom suprugom Renatom, pijanisticom i operskom pjevačicom, pokrenuo produkcijski projekat „Sinteks“ koji uspješno spaja elementarnu snagu iz dva na prvi pogled totalno različita muzička pravca.

Osim Harisa kao gost na DJ Areni će nastupiti i DJ Andy jedan od osnivača mostarske DJ organizacije „Beton Crew“.  Andijev DJ stil se najbolje može opisati kao jedinstvena kombinacija progressive teck house-a sa minimal i techno zvukovima. U ulozi domaćina su ponovo resident DJ Doma mladih – DJ Focho i jedan od prvih DJ-eva bosansko-hercegovačke psychedelic trance scene – DJ Wedran.

Party će se održati 26. prosinca. Ulaz je beplatan.

Line up:

Haris (Laus Music, London, UK) + SpecialSurpriseGuest
Andy (Beton Crew, Mostar)
Wedran (Triptonite, Sarajevo)
Focho (Dom mladih, Sarajevo)

{snippet 1}

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk