Skip to main content
  • 14.07.2021.

Srednjovjekovni stari grad Sokolac domaćin je Imperium Pikniku

Ovog vikenda sprema se Imperium Piknik, kao veliko zagrijavanje za šesto izdanje Imperium festivala u Bihaću.

Piše: 


Imperium Piknik održava se 24.07. s početkom u 15h na atraktivnoj lokaciji srednjovjekovnog starog grada Sokolac. Uz kvalitetan line up, zvuk i light, ovaj put je osiguran i grill, poručuju iz organizacije.


Foto: Visit Bihać

Sam event je ograničenog karaktera te se preporučuje da vaše ulaznice osigurate na vrijeme. After party će se održati u KC Bihać, gdje će za vas vrtiti D.F.K u b2b izdanju sa Prikijem.

Imperium Piknik 24.07. Stari grad Sokolac

Line Up: Angel Anx, Edib D, Denis Drazic, Elm, Inis, Herrer

After u KC Bihać: D.F.K b2b Priki

Ulaznice u pretprodaji 15.00 bam (7.50 €)
Redovne ulaznice: 20.00 bam (10€ )

Preprodaja ulaznica ovdje.

Tech-house bombe regionalne suradnje Inis & Angel Anx

Inis
Inis Bahić nosi epitet utemeljitelja elektroničke glazbe na području Bihaća, te konstantno radi na promociji iste. Godine 2001. osniva sa svojim drugarima iz susjedstva muzičku organizacijju Soundkeepers, koja do danas organizira mnoštvo događaja sa predznakom na elektroničku glazbu.

Denis Drazic
DJ-ingom se počeo baviti 2000. god., dok se u produkcijske vode upustio 2012. god. Kvalitet njegove produkcije došao je do izražaja što pokazuju njegova posljednja dva izdanja “Escape” i “Dark Echoes” koje su se našle u Top 100 Beatport Techno liste. Njegova ljubav prema elektronici proteže se od mračnog techna do nježnih melodičnih nota.

Edib D
2017. godine sa grupom prijatelja formira udruženje dance.more.sleep.later, koje za cilj ima predstavljanje kvalitetnih imena. Iste godine izbacuje EP “Columbian Swing” za američki label Hydrogen Inc. Bio je dugogodišnji resident u sarajevskim klubovima “Pussy Galore” i “Silver & Smoke”, a u 2018. godini postaje resident u klubu “Trezor” u Sarajevu, kao i u klubu “Dream Catcher” u Crnoj Gori. Od 2019. godine vodi klub Trezor u Sarajevu. U toku godine dana uspješnog rada kluba, u klub je doveo mnoga značajna imena svjetske i regionalne scene. Pušta sve od housea do techna, a što mu se uklapa u ideju i viziju seta. Voli energičnu, plesnu muziku, sa puno groovea.

Herrer
Slušanje elektronske glazbe je strast koja traje dugo iz tinejdžerskih dana, a koja je kasnije prešla u djing. Svoje prve korake je napravio sa Soundkeepers domaćom organizacijom koja traje više od 20 godina. Nastupao na mnogim partijima i festivalima pod okriljem Soundkeepers organizacije.

ELM
ELM predstavlja novu generaciju DJa i producenata koji preferiraju žanrovsku i ritmičku fluidnost elektroničke muzike. Nastupao na Element festivalu i u svim značajnijim klubovima u regiji koji preferiraju alternativni zvuk, kao što su Silver and Smoke, Boogaloo, Trezor, Fabrique, Sonic itd. Pored Mekhu-a, sa kojim često radi b2b setove, miks pult je dijelio i sa imenima kao što su Metodi Hristov, Sinisa Tamamovic, Marko Nastic, DJ LION, Dani Sbert, Ilija Djokovic, Coeus, Luka Čikić, te mnogim drugima.

Imperium festival 30. i 31.07. u KC Bihać (Atrij KC i velika dvorana)

Line Up: Sinisa Tamamovic, Mary, Ogi, Eduy, Chuby, Valerian aka Adrian Valera, Davor B, D.F.K, Herrer, Inis, Irfan F

Preprodaja ulaznica ovdje.

Imperium Festival 2020 Aftermovie from Mirsad Selimovic on Vimeo.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2