Skip to main content
  • Anonymous
  • 27.02.2012.

Srpski hakeri srušili portal Muzika.hr

Svjedoci smo raznih napada hakerske grupe Anonymous nakon zatvaranja servisa Megaupload.

Naslovna foto

Anonymous

Nedugo nakon prosvjeda organiziranih protiv spornog zakona ACTA-a, te najave rušenja stranica onih koji podržavaju zakon, akcije su počele. U Srbiji su danas srušene stranice diskografskih kuća “Grand” i “City Records” koji izdaju turbo-folk, te website odbora Srpske Napredne Stranke. Odgovorni su se potpisali kao “Srpski Anonymous” i ostavili poruku “počelo je”.

Izgleda da je Muzika.hr bila usputna žrtva, pošto su ih danas srušili hakeri potpisani kao  M1| 05 iStRoNIX. Ovaj potez definitivno nema smisla, te se nadamo da će ekipa dignuti sajt online što prije.

"Ne bi od ovoga radili veliku pompu. Primjetili smo da su hakeri najavili kampanju rušenja web stranica glazbene industrije koje podržavaju ACTA prijedlog. Mi smo tu koleteralna žrtva. Mi smo slobodan, nezavisan medij i nema smisla da se nas napada. K tome smo i napravili anketu i pokazali kako nismo za navedeni prijedlog. Primjetili smo da su napadane mnoge stranice, naročito u Srbiji. Obnova štete je u procesu i ona neće biti velika, a definitivno ćemo pojačati zaštitu." – izjavio nam je Edo Plovanić s Muzike.

soul gravity desktop
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju