Skip to main content
  • 14.11.2023.

Stephanie Prekali spaja nježne morske prizvuke i tvrde gradske note

Rođena u Rijeci, djetinjstvo provela u Poreču, s 18 se seli u Italiju, a adresu ima u Zagrebu, Stephanie Prekali je jedna od perspektivnih DJ-ica novog vala u Hrvatskoj

Piše: 

 
Jednom prilikom je otkrila, kako je djetinjstvo provela u očevom CD shopu, gdje je “na silu” slušala glazbu 70-ih i 80-ih, što ju je nekoć ljutilo, ali ipak postavilo važne temelje za budućnost. Prijelomi trenutak, da elektronička glazba ne bude više nepoznanica za Stephanie Prekali je set Davida Moralesa s kojim je otkrila house i od tad joj “elektronika miriše na doma”.

Za DJ pultom se prvi put našla u Italiji početkom 2010-ih, gdje je u Ravenni imala svoje početke koji su trajali nekoliko godina, započetak po gradu, a zatim po pješčanim plažama. Nakon povratka u Hrvatsku, Stephanie Prekali nastavlja graditi svoju karijeru i širiti ljubav prema raznim žanrovima uglavnom između Zagreba i istarske obale.

Iskustvo sviranja u Italiji te glazbene avanture za pultom u Hrvatskoj, pomogli su joj izgraditi jedinstveni zvuk u kojem Stephanie Prekali spaja nježne morske prizvuke i tvrde gradske note u kojima kombinira house, funk, disco uz koje ne zaboravi i na elektro i acid underground elemente. Njeni setovi su također inspirirani Italijom i nostalgijom za djetinjstvo, što u njene setove donosi zvukove italo disca i 90-ih.

Povratkom u Hrvatsku, kroz proteklih nekoliko godina imala je priliku svirati u metropoli na lokacijama poput Funka, Ro&Do, Regular Bara, Ten22 i Mastersa, dok svojim svirkama u Istri i Kvarneru posjetila je Rijeku, Krk i naravno njen Poreč odakle izdvaja svoj “najzabavniji moment” sa Street art festivala.

2023. je bila velika za DJ karijeru, Stephanie Prekali jer se našla na autocesti u drugim pravcima osim prema istarskoj obali. Svirala je u Sarajevu, nastupila je u Zadru, a posjetila je i otoke Vis i Korčulu gdje je zavrtila na Pachakutiq festivalu te Lost in Renaissance i LMF festivalu.

Za nešto manje od tri tjedna, točnije 1. prosinca, Stephanie Prekali i njenih 36 kolega sviraju na našem slavljeničkom Endorphin festivalu. Zagrebačka DJ-ica istarskih korijena, potvrđena je za Oksitocin floor gdje će svirati b2b s Einfakinn.

Na istom flooru još su Luton, ekipa slovenske Sinergie – Jerpa b2b Animula, Marcel b2b Marin Biočić, Yakka b2b Hudi,  i momci iz Greenlight kolektiva – Andreas b2b Grenco i drugih.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio ili na fizičkim prodajnim mjestima, a u prodaji su i GRUPNE ULAZNICE (kupi 4, plati 3).

 

 

 

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk