Skip to main content
  • 22.07.2009.

Steve Lawler umesto Jamesa Zabiele na Refreshu

Zbog neodgodivih obaveza u Engleskoj, James Zabiela primoran bio otkazati seriju nastupa krajem srpnja, uključujući i nastup na otvaranju ovogodišnjeg Refresh festivala 30. srpnja. Njegova agencija je odmah reagirala i uz izvinjenje publici odlučila organizatorima ustupiti nastup legendarnog Steve Lawlera.

Piše: 

Zabiela žali zbog ovih neizbježnih izmjena u rasporedu svoje svjetske turneje i poručuje fanovima da će prvom slijedećom prilikom nastupiti u Crnoj Gori.

Ikona svjetskog progressive house zvuka Steve Lawler bit će više nego adekvatna zamjena za mladog Zabielu, budući da su organizatori festivala pokušali i ranije osigurati eksluzivni nastup ovog legendarnog producenta iz Engleske.

Steve Lawler pomjera granice klupskog zvuka već skoro dva desetljeća i danas važi za apsolutni autoritet svjetske DJ scene. Njegovi mix albumi “Dark Drums” i “Lights Out” bili su prekretnice house muzike u proteklih deset godina, a sam Lawler je oblikovao scenu sa izdanjima njegovih etiketa “Harlem” i “Viva” koje su pronašle put do nebrojenih DJ setova širom planete.

Završen je i natječaj za nastup na ovogodišnjem Refresh festivalu na kojem je učestvovalo preko 120 kandidata iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, BiH i Slovenije, a zanimljivo je da su na istome učestvovali i po jedan Kanađanin, Čeh i Francuz!

Među četvoricom najuspešnijih kandidata je i Herceg-Novljanin Slobodan Popović poznatiji kao P.S. koji će nastupiti sa Steve Lawlerom, dok će sutradan binu sa Adam Beyerom podijeliti Subotic, mladi producent iz Užica koji je ove godine nastupio i na Exit Dance Areni.

Phill Dirty dolazi iz Beograda i u subota 1. kolovoza njegov zadatak bit će da otvori nastup velikog Darrena Emersona. Nedelja 2. kolovoza je večer kada u Maximus dolazi superslavni Bob Sinclar a sa njim će imati priliku da nastupi Mr. Jools iz Podgorice.

Pored festivalskih headlinera i pobjednika natječaja, na Refreshu će još nastupiti i Marko Milosavljević, Fakir, Novak, Vegim i tandem Big R & Flo. Festivalski domaćini bit će iz selekcije crnogorskih DJ-a kao što su Goran Ivanović, Nessuno, Nenad i Serchi.

Od ponedeljka 20. srpnja cijena četvorodnevnih ulaznica za Refresh festival je 49 €, odnosno 4700 dinara. Ulaznice se prodaju u svim T-Centrima Crnogorskog Telekoma, kao i u Gigstix prodavaonicama koje se nalaze u beogradskoj koncept radnji Supermarket i novosadskom tržnom centru Pariski magazin. Ulaznice za treći Refresh mogu se kupiti i putem sajtova Gigstix.com i Refreshfestival.com.

{snippet 1}

soul gravity desktop
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju