Skip to main content
  • 28.01.2020.

Stiže treći studijski album Mystica – Forgotten Man. Poslušajte!

DJ i producent Dalibor Brkić poznatiji kao Mystic uskoro objavljuje treći studijski album “Forgotten Man” koji izlazi ove godine na njegovoj izdavačkoj etiketi Synthrec.

Piše: 


Mystic je svoje prve korake u elektroničkoj glazbi počeo još 1999. godine, baveći se produkcijom, a narednih godina dobiva jasnu viziju svojstvenog i prepoznatljivog stila i načina obrade digitalnog zvuka.

Ovaj album je podosta drukčiji od mog prijašnjeg rada jer se radi o jednom laganom i emotivnom albumu koji je varijacija ambijentalnog trip hopa u kombinaciji sa orkestralnim segmentima, te analognim synthevima koji albumu daju drukčiji, malo organskiji prizvuk”, objašnjava Mystic i dodaje kako je album i dalje karakterističan za njegovu produkciju koja je dosta emotivna i melodična od samih njegovih početaka bavljenja glazbom.

Na natječaju hrvatskih producenata RetroElektro & Jacbri.com, održanom 2007. godine, osvaja prvo mjesto sa stvari “Music makes me who I am”. U narednom vremenu svoju glazbu izdaje na poznatim etiketama kao sto su Proton Particles, Outta Limits, USB DIGITAL, Deepsesions Recordings, BMR. Godine 2008. pokreće serijal partyja pod nazivom Audiology, a već sljedeće godine postaje i resident DJ u riječkom klubu La Noche.

Pokreće i svoj digitalni label Synthrec koji je usmjeren na izdavanje melodične tech glazbe, a objavljuje i svoj prvi album “Mutations” koji dobiva odlične kritike. Nakon toga nastupa na mnogobrojnim regionalnim festivalima i klubovima kao DJ i Live PA izvođač, a 2016. objavljuje i drugi album “Hexasphere” na svom labelu Synthrec. Krajem 2017. pokreće svoju drugu izdavačku etiketu Modelsynth na kojoj 2018. izdaje prvi release “Spiralinsana”.

Trenutno radi na novim izdanjima i svom trećem albumu, te je ponovno pokrenuo klupske večeri pod nazivom Audiology.

Snimanje albuma trajalo je oko godinu dana i sad je u posljednjoj fazi masteringa te pripreme za konačni release”, zaključio je Mystic.

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju