Skip to main content
  • chris liebing
  • 26.08.2012.

Strast prema DJ-ingu veća nego ikada

Ako želimo obuhvatiti pojam globalnog techna u njega definitivno spada Chris Liebing koji nakon 20 godina priznaje da je sada strastveniji prema DJ-ingu više nego ikada prije.

Naslovna foto

chris liebing

Za razliku od nekih kojima se ne sviđa gdje je elektronska glazba dospjela, Chris Liebing kaže da u posljednjih 15 godina nije nastupao u toliko različitih gradova i bio toliko na putu koliko je ove godine. Također je sada strastveniji prema DJ-ingu nego ikada ranije upravo zbog razvoja tehnologije i mogućnosti koje mu daje ta tehnologija i koje nije imao prije recimo deset godina.

Uz tu tehnologiju Chris Liebing shvaća koliko se još može razvjati što ga u biti pokreće i zbog čega ne stagnira. Dok je nekima tehnologija izvor onog lošeg u glazbi Chris je u njoj pronašao izazov da svaki dan nauči nešto novo i da se kao DJ uz tehnologiju razvija i postaje još bolji.

{soundcloud}https://soundcloud.com/chris-liebing-madness/chris-liebing-too-much-slow{/soundcloud}

Jednako tako na današnji razvoj elektronske glazbe gleda na pozitivan način zbog mogućnosti koje se nude i zbog raširenosti elektronske glazbe diljem svijeta uz koju on može svoj underground techno prezentirati u novim klubovima i na novim krajevima zemaljske kugle te iz iskustva može reći da su ljudi zainteresirani za ono što on radi.

Osim što svoj techno prezentira više nego ikada ranije još uvijek redovno održava maratonske setove od 13-14 sati u klubu Berghain u Berlinu gdje njegova inspiracija i umijeće najviše dolaze do izražaja.

{soundcloud}https://soundcloud.com/colmi/chris-liebing-ahtamaj-club{/soundcloud}

soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2