Skip to main content
  • active line six dubfire
  • 1.11.2013.

Strpljenjem do uspjeha

Već smo pisali o velikome uspjehu hrvatskog producenta i DJ-a Active Line Sixa čije je trake u brojnim setovima zavrtio Dubfire, ali sada je stigla vijest kako će na Dubfireovom labelu, SCI+TEC, objaviti i traku.

Naslovna foto

active line six dubfire
 
Tim smo povodom odlučili pitati Active Line Sixa, aktivnog na sceni više od 15 godina i rezidenta legendarnih  programa Bodywork  u OTV-u i Body&Soul u Bestu, kako li mu je to pošlo za rukom. Tako nam otkriva kako je u  lipnju prošle godine odlučio  slati svoje projekte na SoundCloud  labela SCI+TEC. “Ljeto je prošlo, nije bilo nikakvog odgovora niti kontakta, mjeseci su prolazili i nije se ništa posebno događalo sve dok jednog dana, točnije na sam Badnjak, nisam dobio poruku od starog prijatelja u kojoj me pita nije li “Ce Qui Est Bon?” moja traka. Bila je to moja stvar i rekao mi je  neka pogledam Dubfireovu playlistu seta iz tokijskog kluba Womb.”
 
{youtube}EzBwGkfUvzg{/youtube}
 
Potom je prateći njegovu stranicu, uvidio da se  sve više i više pojavljuju njegove unreleased stvari da bi krajem ovog siječnja primio poruku kojom mu se javlja sam Dubfire da ga doda na Skypeu. “Otada mu putem Skypea šaljem sve svoje trake, testiranje se nastavlja s time da je moja traka “Cloud” preko 16 tjedana bila na prvom mjestu njegovih najpopularnijih traka što je svakako bio pokazatelj kako sam na dobrom putu.”  Tada se slučajno poklopilo  da su kolege iz Slovenije odlučile  dovesti Dubfirea na serijal partyja pod imenom RELOAD u Novoj Gorici i ne razmišljajući puno, Active Line Six šalje poruku da bi ga rado upoznao, Dubfire je naravno bio zainteresiran i proveli su super večer u klubu.
{youtube}3RYxOWtpRtg{/youtube}
 
“Nakon toga nismo imali više kontakata osim što sam mu nastavio slati svoje nove unreleased trake na Skype.  Sredinom svibnja preselio sam na Hvar gdje sam rezident u beach clubu Hula Hula i tamo ostao sve do početka rujna te nisam imao vremena za produkciju te sam sve ostavio za 9. mjesec.  Početkom rujna otišao sam na Ibizu čuti najnovije produkcijske trendove, svoje omiljene DJ-eve i i pregledati sound systeme da bih se 13. rujna vratio u Zagreb i zaključao u studio pod dojmom i nadahnut viđenim i čutim.”
{youtube}zJrTnbBLsEg{/youtube}
 
“Ubrzo, 10. listopada, dobivam poruku na Skypeu od Dubfire u kojoj mi govori da mu se traka sviđa i da će mi se još javiti sljedećeg tjedna, a bila je to 28. traka koja sam mu poslao u proteklih 15 mjeseci. Nakon nekoliko dana stigao je ugovor za singl “Roller Coaster” koji izlazi na SCI+TEC Formula 3 sampleru, ali datum još uvijek ne znam jer radi se o labelu koji ima mjesecima unaprijed dogovorena izdanja.”
{youtube}Ursoi_V5bks{/youtube}
 
Active Line Six svim mladim producentima savjetuje da se naoružaju strpljenjem jer kod najvećih najsporije ide, nažalost. “Vrlo su pedantni i temeljiti u provjeravanju i testiranju budućih producenata koje oni potpisuju.”  
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk