Baner

Stručni komentar: Sergej Snooze uoči dolaska Ricarda Villalobosa u Zagreb

Petak, 18 Studeni 2016

Kada se za nekoga kaže da ga nema trebalo bi ga izmisliti, onda ako govorimo o sceni elektroničke glazbe to bi bio Ricardo Villalobos.


On je istovremeno i vrsni glazbenik koji pomiče granice umjetnosti elektroničke glazbe svojim autorskim djelima i odličan DJ koji zna rasplesati, ali i zaintrigirati plesače na plesnom podiju za nešto novo, za nešto s pomakom od onoga što su navikli slušati. Osim toga on je i sam čager i partyijaner koji se voli zabavljati i plesati i prije i poslije svirke.


Ono što je meni zanimljivo je to da dobra glazba bez obzira na sve utjecaje contexta može rezultirati odličnim party-ijem. Kada smo bili prošli put u Bestu na Valentinu bilo je fantastično, odličan mix ljudi iz različitih slojeva društva, koji su se okupili s jednim ciljem, da uživaju u glazbi i plešu.
S obzirom na to da Dalibora poznam već godinama, on i njegov tim uspjeli su realizirati (almost) mission impossible prvo na Zrću sa Sonus festivalom. Sa serijom projekata u Bestu slobodan sam reći da je to drugi nastavak njihovih (almost) mission impossible projekata koji su istovremeno i provokativni i pomiču granice, ali temeljeni na ljubavi prema glazbi i predanom radu s glavnim zadatkom da se sluša kvalitetna glazba.


Isto tako drago mi je da je ovaj event dio proslave 15 godina KS-a koja već 15 godina prati što radimo i gdje plešemo.

Stručni komentar: Sergej Snooze uoči dolaska Ricarda Villalobosa u Zagreb