Skip to main content
  • šumovi protiv valova
  • 6.06.2014.

Šumovi protiv valova i Umrijeti za strojem u Attacku

Muzikfantastique Wave FM, emisija s najdužim stažem u eteru Radija Studenta, koja ubrzano hita prema punoljetnosti i kontinuirano titra u eteru na frekvenciji 100.5 MHz od prvih pionirskih trenutaka “radija koji nije za svakoga”, najavljuje svjetlosno-zvučnu interevenciju u klupskom prostoru. 

Naslovna foto

šumovi protiv valova
 
Valovitu izvedbu emisije na temu “Neue psychedelische Kunst und Musik für die neue psychedelische Menschen” moći ćete doživjeti  u subotu, 7. lipnja, od 22 sata u AKC Medika – Klub Attack. Pod glazbenom zastavom iskusnog moreplovca, kapetana i kormilara Ivana Krželja; prije, za vrijeme i  nakon  eksperimentalnog audio-vizualnog performansa uživo – Šumovi protiv valova, odnosno analogno-digitalnog manifesta s pjevanjem – Umrijeti za strojem, zagarantirana vam je plovidba šumovitim  horizontima psihodeličnih oceana uz   novu psihodeličnu umjetnost i glazbu za nove psihodelične ljude.
{youtube}1tbtbXLOtcs{/youtube}
 
Šumovi protiv valova su Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Jerko Jurin i Ivan Čadež, koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina. Njihova se imena spominju u biografijama zapaženih bendova Kukuriku Street, Tena Novak, Galaxfiftyfour, Vivian Girls, Tobogan i Ask Me About My Invisible Enemies. U njihovo suvremenom zvukovnom kolažu isprepliću se slobodni disonantni zvučni krajolici nastali na tragu musique concrete, klasičnih protoelektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-ih s perkusivnim, pulsirajućim, ritmičnim i plesnim strukturama svojstvenim kraut rock glazbi te melodičnim pasažima koji odražavaju estetiku modernijih glazbenih strujanja. Svi ti segmenti ujedinjeni su u slobodnu formu u kojoj se konkretnim glazbenim temama uvijek pristupa na drugačiji i jedinstveni način, stoga nijedan koncert nije isti kao i prethodan.
{youtube}gLbdM7ECjKc{/youtube}
 
Umrijeti za strojem samozatajni je manifest pokrenut krajem 2006. godine. UZS se istovremeno bavi trendom i problematikom ‘mrtvih’ medija – reciklirajući analogne i digitalne strukture putem odabranih formata, u prigodan audio-vizualni artefakt. Skromna glazba bazirana je na momentu – glas, usnimljena elektronska podloga i efekti.  Ulaznice po cijeni od 20 kuna, što je minimalna participacija, možete pribaviti na ulazu u klub.
 
brejcha 2
dobar house mobile
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju