Skip to main content
  • 20.02.2020.

Sun U – glazbenica i vizualna umjetnica iz Zagreba

Iako je Sun U prilično novi projekt Sanje Šiljković, već smo ju imali prilike upoznati kao pjevačicu grupe Lollobrigida, s kojom je snimila drugi album.

Piše: 


S 20 godina zaradila je nagradu Status glazbene unije za najperspektivnijeg mladog glazbenika.

Krajem 2017. godine zakoračila je u solo vode s prvim singlom “Day after day” te privukla pažnju struke i publike.

Mnogi su je svrstali u nadolazeće nade, a prošle godine je na Rock&Off-u dobila i priznanje struke s nominacijom za elektro izvođača godine (u konkurenciji s bendovima nipplepeople i ABOP), a ove godine opet je imala nominacije za album godine i elektro izvođača godine.

U srpnju 2019. potpisuje ugovor s diskografskom kućom Aquarius Records, a nedavno se našla i na kompilaciji ženskih kantautorica – Femme Nouvelle, koji okuplja 11 domaćih kantautorica, redom vrsnih autorica i umjetnica.

Sun U je nedavno nominirana i na Ambasadoru u nagradama struke za Najperspektivniji band / Autorski projekt elektroničke glazbe.

O albumu "Discover" – Dubravko Jagatić za Nacional

Njezina glazba izuzetno je zavodljiv mračni synth pop koji poziva na ples zatvorenih očiju s osmijehom na licu. Uz puno sintetičkih ritmova ispunjenih njezinim doista prekrasnim glasom i pjesmama na engleskom jeziku.

Drugim riječima, album „Discover“ zvuči kao novo diskografsko ostvarenje sa svjetske scene koje će bez ikakve dvojbe pronaći svoju publiku širom svijeta. Na momente aranžmani djeluju konfuzno („Guardian of Your Heart“), dok s druge strane neke pjesme u downtempo ritmu („Double Trouble“) djeluju iznenađujuće dobro i zrelo, kao i sama produkcija

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2