Skip to main content
  • pirate bay
  • 31.10.2012.

Suosnivač Pirate Baya zatočen u samici

Prema informacijama koje kruže internetom suosnivač Pirate Baya odvojen je od svih ostalih zatvorenika u zatvoru, 23 sata provodi u samici i osim majke nitko ga ne smje posjetiti.

Naslovna foto

pirate bay

Do informacija od službenih vlasti nemoguće je doći no majka Gottfrida Svartholma koji je uhićen ranije u Kambodži, gdje se šest mjeseci skrivao, tvrdi da je zatočen u ustanovi na sjeveru Stokholma te da ima televiziju, čita knjige, prima i čita pisma i jedan se sat bavi tjelovježbom, ali mu je strogo zabranjeno komunicirati s bilo kim osim sa stražarima.

Kristina Svartholm, Gottfridova majka kaže da je u samicu smješten iz razloga što tužilaštvo vjeruje da bi mogao uništiti dokaze, utjecati na tijek istrage, te počiniti zlodjela ukoliko ne bude zadržan u ovakvom obliku pritvora. Postoje još dvije osobe na isti način upletene o ovaj slučaj, ali nisu tretirane na takav način, štoviše nalaze se na slobodi i mogu činiti što žele.

U ovom slučaju švedski sud odlučio je razinu povrede autorskih prava i hakiranje tretirati kao teško kazneno djelo. Ranije se kao što znate Pirate Bay zaštitio cloud sustavom zaštite podataka.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2