Skip to main content
  • alt
  • 7.10.2012.

Sva mjuza BBC-a na jednom mjestu

Ovaj poznati britanski medijski gigant radi na novom muzika-na-zahtjev servisu imena Playlister, a trebao bi svjetlo dana ugledati iduće godine.

Piše: 

iPlayer već postoji na BBC-u, a servis je na kojem možete pogledati i poslušati BBC-ov program kad poželite, no sada će isti takav biti isključivo za mjuzu i zvat će se Playlister. Svatko tko plati TV licencu moći će do besvijesti lutati glazbenim bespućima. Nešto slično sve popularnijem Spotify-u.

BBC je već prije htio dati svoj širok glazbeni fundus na slobodno korištenje, međutim uvijek su nailazili na prepreke u vidu izvođačkih prava. To su sada izgleda riješili ili riješavaju uz pomoć sličnih kompanija za streamanje glazbe, poput spomenutog Spotifya, ili pak Appleovih iTunes-a, koji već imaju potpisane određene ugovore s izdavačkim kućama, pa bi BBC koristio iste.iPlayer

Tako će se na jednom mjestu moći pronaći dijelovi povijesnih govora Winstona Churchilla, pjesme Beatlesa iz 1962., ali i koncert iz Royal Albert Halla od prekjučer. Samim time sav program BBC-a biti će digitaliziran, i arhiviran, očuvan na jednom mjestu, a dostupan svima. Ne treba napominjati, ali dovoljno je reći da vjerojatno nema osobe ili događaja koji na neki način nije popraćen na BBC-u, u njihovoj 80-ogodišnjoj ulozi javnog servisa.

Playlister bi se trebao pojaviti krajem ove, ili početkom iduće godine. S obzirom da je BBC postigao enormni uspjeh s iPlayer servisom, kojem nisu predviđali svjetlu budućnost, ne sumnjaju u uspjeh još jednog sličnog projekta.

soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop