Skip to main content
  • 27.10.2020.

Sve što trebate znati o Tribal Houseu

Tribal house je podžanr house glazbe po strukturi sličan deep house glazbi, ali pruža elemente etno ili autohtonih glazbenih udaraljki, najčešće afričkog ili južnoameričkog podrijetla, a time podsjeća na plemensku glazbu unutar tih kontinenata.

Piše: 


Međutim tribal se više odnosi na činjenicu da se ritmovi stvoreni instrumentima obrade digitalno (bubnjevi, sampleri), a ritam karakterizira 120/125 BPM, dok u manjim ambijentima izvođači nerijetko sviraju uz podršku live pratnje i instrumenata.

Za stvaranje zvuka koriste se instrumenti poput konga, bongosa, shakera, kabasa, surda i cuica. U novije vrijeme udaraljke s dalekog istoka poput japanskih taiko bubnjeva te indijskih tabla koriste se za stvaranje zvuka.


Ritam tribal housea također je stopljen s progressive i tropical houseom, uz pratnju saksofona. Dj-i iz newyorških klubova poput Sound Factory-a i Roxy NYC-a prvi su koristili poliritmičke udaraljke te uspostavili legendarni tribal house.


Početkom 90-ih umjetnici poput Dannya Tenaglie i Juniora Vasqueza objavljivali su tada globalno popularni tribal house. Današnji umjetnici koji stvaraju tribal house su Roger Sanchez, Chus and Ceballos, Robbie Rivera i također Junior Vasquez, Frank Wagner.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2