Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

Sven Vath se ostavlja glazbe i postaje budistički redovnik (aprilili)

Jedan od razloga koje navodi za iznenadni prekid glazbene karijere je nedostatak balansa u njegovom životu

Piše: 


Legendarni njemački DJ i producent Sven Vath odlučio je staviti slušalice “o klin” čim odradi dogovorene nastupe do ljeta. Umjesto s glazbom, okreće se duhovnoj sferi života i postaje budistički redovnik.

Iako naizgled ova odluka izgleda nevjerojatno i sve ljubitelje elektroničke glazbe uhvatila zatečene, još od kraja 2021. se špekulira o ovoj mogućnosti s obzirom da je tada Sven Vath objavio album “Catharsis”.


Artwork by Schultzschultz / Picture by Daniel Woeller

“Sve moje turneje, nevjerojatni događaji, nevjerojatni ljudi. Život se odvija tako brzo. Katarza je došla kako sam krenuo usporavati. To je bilo vantjelesno iskustvo koje sam doživio. Mistična pauza. Vrijeme za sagledati život.” komentirao je u 2021. Sven Vath prilikom objave albuma “Catharsis”.

Sven Vath je nešto više od godinu dana čekao s odlukom, ali kaže da je sad pravi trenutak za promjenu životnog puta jer je ponovno doživio vantjelesno iskustvo kao u trenucima kreacije albuma “Catharsis”.

Hrvatski partijaneri imali su se čast pozdraviti sa papom Svenom prošle godine kada je nastupio na Future Scope festivalu na Jarunu.