Skip to main content
  • svjetski dan glazbe
  • 21.06.2013.

Svjetski dan glazbe

Današnji prvi dan ljeta, dan ljetnog solsticija, ujedno je i Svjetski dan glazbe. 

Naslovna foto

svjetski dan glazbe
 
Dan glazbe počeo je 1982. godine u Parizu i ubrzo se proširio na zemlje svih kontinenata  pa tako i na Hrvatsku gdje ga organizira Hrvatska glazbena mladež.
 
Tako Hrvatska glazbena unija Split predstavlja 24-satni program na deset najatraktivnijih splitskih lokacija s 10 žanrovski različitih koncerata i više od 500 sudionika. Glazbeni program od 24 sata posložen je tako da svakom ljubitelju glazbe omogućuje besplatno prisustvovanje bilo kojem od 10 koncerata. Program ove godine traje čak četiri dana.
{youtube}WOhV0VfOelc{/youtube}
 
Svjetski dan glazbe obilježava se i u  Zagrebu. Od 18 do 20 sati nastupit će Nina Ugrinović, zborovi Osvit i Čipkice, duo Pain Perdu, studenti Muzičke akademije i drugi, i to na više lokacijaCvjetnom trgu, kod uspinjače u Tomićevoj, na Strossu, Zrinjevcu, Krvavom mostu, u Oktogonu i na Trgu bana Jelačića. Poziv da stvaraju glazbu poslan je i svim glazbenicima, profecionalcima i amaterima, a dovoljno je da pronađu svoj omiljeni kut Zagreba, omiljeni dio ulice, trga, parka i rade ono što vole najviše i znaju najbolje – stvaraju glazbu. 
 
Sve što vas zanima potražite ovdje ili se jednostavno prepustite slušanju glazbe.
sea star desk
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju