Baner

Tech house i deset traka koje su ga stvorile

Subota, 07 Listopad 2017

Na relaciji zvuka između Detroita i UK, smjestila se glazba pod imenom tech house. Devedesetih godina najpoznatija imena bila su Bushwacka!, Cuartero, Stacey Pullen i Derrick Carter, no koje su napravile prve korake prema tech houseu.

Grubi bassline i tvrdi beatovi techna ukomponirani sa harmonijom i grooveom housea počeli su konstrukciju ovog plesnog žanra. Iako u današnjem svijetu glazbe nailazite na izraze kako se ona nebi trebala razdvajati po žanrovima, ne možete to nikako zaobići.


Također, u početku razvitka upravo je tech house bio pod žanr, čineći ga spoj techna i house, no do danas se i sam jako razvio pa ispod sebe ima svoje potomke euro tech house i deep tech house. U 2017. najbolji primjer modernog tech house prikazuju etikete Hot Creations, Snatch! Records i Dirtybird. Danas ova simbioza ima malo drugačiji DNK pa su joj glavne karakteristike melodičnost, bubnjevi, a naravno i dalje tvrđi bassline da nas što jače raspleše.


Kao i sa svime, ili ga voliš ili ne voliš, a prokopajmo sada po starim pločama i pronađimo deset traka koje su izumile tech house. 

Tech house i deset traka koje su ga stvorile