Skip to main content
  • 7.10.2017.

Tech house i deset traka koje su ga stvorile

Na relaciji zvuka između Detroita i UK, smjestila se glazba pod imenom tech house. Devedesetih godina najpoznatija imena bila su Bushwacka!, Cuartero, Stacey Pullen i Derrick Carter, no koje su napravile prve korake prema tech houseu.

Piše: 

Grubi bassline i tvrdi beatovi techna ukomponirani sa harmonijom i grooveom housea počeli su konstrukciju ovog plesnog žanra. Iako u današnjem svijetu glazbe nailazite na izraze kako se ona nebi trebala razdvajati po žanrovima, ne možete to nikako zaobići.
{youtube}WC-RKrqNoSA{/youtube}

Također, u početku razvitka upravo je tech house bio pod žanr, čineći ga spoj techna i house, no do danas se i sam jako razvio pa ispod sebe ima svoje potomke euro tech house i deep tech house. U 2017. najbolji primjer modernog tech house prikazuju etikete Hot Creations, Snatch! Records i Dirtybird. Danas ova simbioza ima malo drugačiji DNK pa su joj glavne karakteristike melodičnost, bubnjevi, a naravno i dalje tvrđi bassline da nas što jače raspleše.
{youtube}T5le-ICVFCI{/youtube}

Kao i sa svime, ili ga voliš ili ne voliš, a prokopajmo sada po starim pločama i pronađimo deset traka koje su izumile tech house.
{youtube}TLNdBIRTNM4{/youtube}

{youtube}42t0Sdy-NUw{/youtube}

{youtube}MBh28_ND_hg{/youtube}

{youtube}2S-Ti1Aqx1c{/youtube}

{youtube}Yi6a7RYfN3A{/youtube}

{youtube}JgK9l_W_sN8{/youtube}

{youtube}fxhucjy57es{/youtube}

{youtube}Q3AMJHC2X6k{/youtube}
 

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk