Skip to main content
  • 1.08.2022.

Techno House Deutschland – osmodjelni dokumentarni serijal

Od 29. srpnja osmodijelna dokumentarna serija Techno House Deutschland dostupna je u medijateci TV kanala ARD

Piše: 


U koprodukciji hr, rbb, MDR i SWR, serijal prati razvoj elektroničke glazbe i techno kulture u Njemačkoj tijekom tri desetljeća i prati njezin utjecaj na globalni techno pokret.

Četiri epizode posvećene su klupskoj kulturi i klubu kao mjestu kulture, počevši od Frankfurta kasnih 1980-ih. Polazna točka je legendarni klub Svena Vätha, Omen iz 90-ih. Dvije prate razvoj techno kulture na istoku Njemačke u Leipzigu, festivalski krajolik u nastajanju. Koproducent SWR u dvije epizode poseban fokus stavlja na festival Nature One.

Među protagonistima koji će reći svoje su Monika Kruse, Sven Väth, Roman Flügel, Paul van Dyk, DJ Hell, Chris Liebing, Anja Schneider, Robag Wruhme te Lexy & K-Paul. Svih osam epizoda serije Techno House Germany se mogu pogledati u mediabiblioteci na ovom linku. Jedino ograničenje je što nema titlova na engleskom, a dokumentarac je sniman na njemačkom jeziku. No, nije loše pogledati ga jer je prepun video materijala i fotografija koje bude nostalgiju i sjećanja na same početke!

sonus 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2