Skip to main content
  • alt
  • 24.08.2015.

Techno i tech-house na relaciji Split-Sinj

Tko je Ivan Romac? Sinjanin kojeg je s 13, 14 ugrizla elektronička buba i beznadno je kliznuo u sintetiku bez protuotrova.

 
Od prvih komercijalnijih traka koje su bile dostupnije preko slučajnog susreta s današnjim vlasnikom Baile Musika, Lukom Vujevom, do produkcijskog uranjanja u underground, Ivan nastavlja rasti kroz savjete i konstruktivne kritke onih koji su ovdje duže.

alt

 
Osobnom prekretnicom smatra izdanje  “Inner Storms” na Forward Educationu čiju palicu drži Igor Brzović poznatiji kao The Wheel Man. Nakon ovog izdanja uslijedilo je izdanje na sestrici Baile Musika, Deep Departmentu, dva remixa pod kišobranom Home Made Electronica labela i prošle godine suradnja s Ivom Visković kao vokalom za Faucet Music i The Vault EP za Family Grooves. Zatim smo uskočili u dvije godine produkcijskog bijelog šuma u kojima se Ivan posvetio obrazovanju, no studijska oprema se iznova zagrijava za jesenski period. 

alt

 
Ovaj Sinjanin s splitskom adresom napomenuo je kako Sinj nije baš idealno mjesto za glazbeni razvoj no kako je serijalom partyja Under The Surface, surađujući s udrugom S.K.U.P., u prostoru sinjske vojarne nastojalo ekipi svrnuti uho na undergorund i da je u tome djelomično uspio pa je ovaj projekt mutirao u nekoliko partyja u Picadilly klubu u kojima je rasplesao ekipu na warmupu za Dundova i Forest People svojom vlastitom kombinacijom techno i tech-house zvuka.
 
Sva izdanja Ivana Romca uhvati na službenoj lokaciji na narančasnotom zvučnom oblaku a mi ne možemo dočekati nove materijale iz jesenske studijske radionice! Enjoy!
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2