Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Techno španjolac, jedna utvrda i imperij od festivala!

Srijeda, 19 Srpanj 2017

Da ti kojim slučajem osobna i putovnica nose bosansko-hercegovački žig da domom zoveš naselje Ostrožac, nitko sretniji od tebe jer te noću pazi kamenje istoimene tvrđave koja se ubrzano sprema za Imperium Festival od 21. do 23. srpnja.


Tvrđava sama prošla je povijesne etape, rata i mira, preuzimanja, domjenaka, sukanja sablji, frkanja brka, natezanja oko strateške pozicije, uzurpacija i poklanjanja, spletki u hodnicima, a sada mirno predsjeda krajolikom i drugu godinu za redom pod okriljem bihaćkih čuvara zvuka, Soundkeepers, fila voltažu kablovima za preko 40 izvođača kojima kuteve headlineraštva drže Alberto Ruiz, Paolo Barbato, Mladen Tomić i Frenkie. S tobom su još i:

After Affair - Alen Milivojević - Kazzoo - Adoo - Poco Loco - Dani Dolce - Medo - Fedja Knajdl - G Edd - Adot - Davor B - DJ Jock - Jolly Joke - Worda- Rectoor-Incept - Edib D- Forniva-Nebs Jack - Alexandar G - Andrologic -Toni Kostijal -Aid Vehabovic - FREAK - D.F.K. - Denis Drazic - Dub Cane - Irfan F - Omar Ramirez - Killa Tequila - Ady G - One - InisMalo smo popričali s nadolazećim ti španjolskim toreadorom techna, Albertom Ruizom, jednako uspješnim  DJ-om, producentom, tekstopiscem i aranžerom. Rođen na Palma de Mallorci, ovaj 31-godišnjak započeo je svoju karijernu putanju kao rezident DJ na vikend partijima mega kluba BCM na rodnome otoku, a operirao je i kao rezident IN večeri u Titos Palma od 2006. do 2010. 2012. otvara i vlastit Stick Recordings koji kreće na Beatport uspon i 2013. kapu mu skida i Dubfire za traku "Alien" koja skače na prvo mjesto techno ljestvice i ostaje tamo 9 dana. Komad techno pite za sebe uskoro grabe i Suara, Elevate, Terminal M, Noir Music, Deeperfect, Bla Bla, Transmit recordings, a slijede i remixevi za Pig&Dan-a, Moniku Kruse, Coyua, Noira, Axela Karakasisa, Dj Borisa, Dj Annu, Sinišu Tamamovića, Skobera...Gospodin Ruiz podijelio je s nama kako je prva traka koja ga je zakačila i uvela u elektroničko bila Simon - Free at Last vocal, a kao direktnu liniju prema muzama naveo je interakcije, gdje bočata voda ideja u suradnjama i remixevima rađa nešto novo, nove ideje i planove, dok je za svoj premijerni regionalni nastup naveo je "Nikada nisam bio u vašoj regiji i zaista želim upoznati ljude".


Poučen vlastitim teškim putem, iščekivanjima i sumnjama, kada je recesija bacila metlu u žbice španjolskog techna prije uspona, Alberto je mladim ljudima koji tek počinju svoje putanje savjetovao da se ne daju obeshrabriti ako uspjeh ne dođe instantno. Da je strpljenje ključ. Poanta je pričekati rezultate truda i ako to ne upali kaže samo "napravi više".Pa tako neka bude, da baš ne moramo reći "amen". Trud i ljubav naposljetku uvijek nađu put. Možda ne tako brzo kao što si očekivao, možda ne s fanfarama i paradama, ali dobre stvari prorežu kroz obično i nađu one kojima su namijenjene. E pa baš za Imperium fest nabrijanog tebe karte te nalaze ovdje. Pa skok po svoju, okupi ekipu za prekograničnu avanturu i dopusti si dobrovoljno prepuštanje ljubaznom imperiju zvuka.