Skip to main content
  • teichmann
  • 21.09.2012.

Teichmanne nadahnula Šri Lanka

Od 27. srpnja do 12. kolovoza na otoku Ruskin, Šri Lanka, 10 južnoazijskih i 7 njemačkih producenata, umjetnika i entuzijasta elektronike, proveli su 2 tjedna u tzv. Sound Camp-u razmijenjujući ideje, učeći jedni od drugih i stvarajući zajedničku produkciju.

Naslovna foto

Teichmann Brothers

Gebruder Tiechmann su sve to vodili, a financirao je njemački Goethe institut iz Colomba i Delhija. No, to je samo dio aktivnosti ove njemačke braće.

Kao i mnoge druge, i Sound Camp je radionica za entuzijaste i elektroničare da vide kako rade njihovi kolege s druge strane svijeta, zajedno pokušaju nešto napraviti, eksperimentiraju s raznoraznom opremom i instrumentima, i na kraju krajeva, dobro se zabave. Posljednji party održan je 11. kolovoza, a dio atmosfere možete pogledati ovdje. Treba napomenuti da će uskoro izaći i CD, odnosno dokumentarac snimljen za vrijeme radionice.

{youtube}5W9OiXoMJHE{/youtube}

Andi i Hannes Teichmann, odnosno Gebruder Teichmann, za hr2 radio, odnosno Public Radio Station Hessian Brodcast u Frankfurtu/Main (Hessischer Rundfunk, hr2-kultur) izdali su dvadesetdvominutnu elektroakustičnu kompoziciju "Begrifflichkeiten", kako bi odali počast i proslavili 100ti rođendan (5. rujan) Johna Cagea, američkog umjetnika, pisca, kompozitora i glazbenih teoretičara, jednog od pionira elektroakustike i upotrebe nekonvencionalnih instrumenata, kao i nekonvencionalne upotrebe instrumenata. Kako to zvuči poslušajte u nastavku.

{soundcloud}https://soundcloud.com/gebrueder-teichmann/gebr-der-teichmann{/soundcloud}

Za 2013. godinu braća najavljuju i novi album.

 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2