Skip to main content
  • 10walls
  • 2.07.2016.

Ten Walls izbačen s line-upa Circolocoa nakon masovne pobune

DJ zajednica ujedninjeno se pobunila protiv opraštanja homofobne izjave Litvanskom producentu.

Piše: 

Naslovna foto

10walls

Nakon što je prošlog ljeta homoseksualce opisao kao ‘drugu vrstu koju bi trebalo nekako popraviti’, te ih usporedio s pedofilima, Fort Romeau je sutradan otkazao njihovu zajedničku turneju, Creamfields i Pitch festivali otkazali su mu gažu, a uslijedilo je i masovno, jedinstveno užasavanje cijele klupske zajednice. Nije mnogo nastupao nakon incidenta.

 

Prije nekoliko dana ibiški Circoloco najavio je svoj line-up za 4. srpnja, na kojem se uz Setha Troxlera, Ellen Alien, Solomuna i druga renomirana imena pojavio i Ten Walls, što je izazvalo burnu lavinu DJ-eva i clubbera na društvenim mrežama. Midland, Seth Troxler, Ellen Allien, Pearson Sound i drugi izrazili su svoje nezadovoljstvo činjenicom da su se uistinu ružne i primitivne izjave oprostile.  

a1 
a2
a3

a4

Zaboravile se očito nisu i Circoloco je otkazao booking posrnutom litvanskom glazbeniku za kojeg se nadamo da će shvatiti zašto mu se sve to događa i eventualno poslužiti kao primjer onima koji su još uvijek fokusirani na različitosti umjesto na ono što nam je svima zajedničko.

Ten Walls je na svom wallu dao vrlo službenu izjavu u kojoj komentira otkaz u Circolocu i u kojoj se ne nazire dašak svježine svijesti. Čovjek je talentiran, poželimo mu sve najbolje. 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2