Skip to main content
  • alt
  • 29.09.2015.

Ten Walls se duboko ispričava za homofobiju

Prošlo je tri mjeseca od Ten Wallsova homofobičnog monologa na FB stranicama koje su pokrenule mrvljenje karijere u komadiće.

 
Uz to što je gay populaciju nazvao “ljudima druge vrste”, nabacio je i usporedbu s pedofilijom katoličkog svećenstva. Čisto da ne uvrijedi samo jednu skupinu ljudi pretpostavljamo. Ako več staješ na žuljeve tada nema razloga da ne plešeš tango kroz uvrede dok to radiš.
 
Posljedice nepromišljenih radnji mnogo su veće za one koji žive svoje živote pod budim okom javnosti pa su tako krenula otkazivanja gaža na Sonaru, Creamfieldsu i Mysterylandu, nakon čega je Ten Walls, pravim imenom Marijus Adomaitis, otkazao sve buduće gaže.

alt

 
No čini se da je spreman za povratak jer je DJ Magu poslao pismo isprike koje je želio objavljeno. Kako mediji funkcioniraju po principu šumskog požara isprika se zaista i proširila. No je li dovoljna, prašta li se zaista polovica ako priznaš?
 
Puna isprika glasi:
 
“Ja sam  Marijus Adomaitis aka Ten Walls. Ranije ove godine postao sam na svoju FB stranicu neke komentare zbog kojih sada duboko žalim. Moj post je bio homofobičan i vrlo uvredljiv. Sramim se što sam povrijedio toliko ljudi: moju obitelj, moju zemlju, moje kolege, prijatelje, globalnu LGBT zajednicu i mnoge druge. Od tada sam uzeo neko vrijeme za sebe da promislim o onome što sam učinio i nađem način da se ispričam koji će pokazati koliko mi je zaista žao.
 
Rastužuje me moje vlastito ponašanje i učinak koji su moje akcije imale na druge. Uvrijedio sam mnogo ljudi, bio povod raznim debatama, srušio vlastito samopouzdanje i samopouzdanje drugih i uništio planove mnogim osobama s kojima sam radio. Naravno, označen sam kao homofob, a nikada nisam to bio niti sam se takvime smatrao. Moram napomenuti da su moje akcije bile u potpunom neskladu s karakterom i napisane u posebice ljutito i stresno vrijeme moga života. Ovo me ne ispričava, ali bih volio da se zna da sadržaj moga posta nije bio realan odraz osjećaja. Mnogo godina sam sretno radio i surađivao s ljudima iz različitih kultura, religija i onima raznih seksualnih orijentacija. Uvijek sam ih sve poštivao.

alt

 
Moj post nije imao smisla, čak ni meni. Ja sam glazbenik. Moja glazba je za sve ljude ovoga svijeta. Uvijek se trudim ujediniti ljude i promovirati poštovanje, jednakost, toleranciju, ljubav i mir. To je moj prioritet kao glazbenika, u glazbi nema mjesta diskriminaciji. Namjera mi je učiniti nešto u svojoj zemlji, Litvi, kako bih podržao LGBT grupe i obrazovao druge o prihvaćanju i toleranciji. Trenutno sam dio grupe koja je stvorila elektroničku operu “Carmen” s upravo ovakvom snažnom porukom. Nadam se da će moja povezanost s ovim projektom biti prvi korak u educiranju drugih u mojoj zemlji da je homofobija jednostavno neprihvatljiva i da bi svatko trebao biti slobodan da živi život koji je odabrao.
 
Žao mi je zbog onoga što sam učinio. Žao mi je što sam iznevjerio sebe. Nadam se da mi možete oprostiti i jednoga dana kroz moje radnje i ponašanje u budućnosti iznova prihvatiti moju glazbu.”
 
Svi znamo da pepeo pročišćava no hoće li posipanje njime ovoga puta sprati ljagu s postupaka? To ćemo još vidjeti.
brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2