Skip to main content
  • 23.11.2015.

The Art of the DJ: dokumentarac o Steveu Lawleru

Novi dokumentarac prikazuje karijeru Stevea Lawlera i razvoj DJ-inga.

Piše: 

 
U fokusu novog dokumentarca Piersa Sandersona, koji je režirao i film High On Hope (2010.), u kojem se porterira proboj acid housea i rave kulture 80-ih i 90-ih godina u Velikoj Britaniji, karijera je Stevea LawleraSanderson u filmu pokušava dočarati globalni uspon dance glazbe kroz priču jednog DJ-a.
 
„Sve je počelo kada sam s nekolicinom prijatelja organizirao partyje na kojima smo pušili travu. Već je na prvom eventu bilo pedesetak ljudi. Sve je raslo jako brzo dok nije postalo nešto ogromno“, navodi Steve u traileru.
 
„The Art of the DJ“ traje 80 minuta, a pokazuje Lawlerova najranija glazbena iskustva u Birminghamu, hostanje engleskih ilegalnih partyja, uspjehe na Ibizi nakon kojih je prozvan „King of Space“ , no paralelno s tim i tamnu stranu slave te probleme s ovisnošću o drogi. Osim intervjua sa Steveom i njemu bliskim ljudima, u filmu se pojavljuju i veterani industrije poput Carla Coxa, Bena Turnera, Dannyja Whittlea, Darrena Hughesa itd.

Ispod pogledajte trailer.

{youtube}8JHaRmeHAFA{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2