Skip to main content
  • 22.07.2020.

The Black Madonna i Joey Negro promjenili umjetnička imena

Odluku su donijeli nakon što je jedna peticija koju je potpisalo preko 1000 ljudi sa elektroničke scene prozvala The Black Madonnu da 2020. kao bijela osoba naziva sebe crnom vrlo problematična

Piše: 


Peticiju je pokrenuo Monty Luke, DJ i vlasnik labela Black Catalogue koji je The Black Madonnu kontaktirao prije mjesec dana sa zahtjevom da promjeni ime.

The Black Madonna je vrlo značajna house glazbenica iz Chicaga koja je konotacije oko umjetničkog imena i njegovog nastanka te razloga promjene u The Blessed Madonna objavila i na svom IG profilu što možete vidjeti u nastavku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Blessed Madonna (@blessed_madonna)

Britanski DJ i producent, Joey Negro također je primio neugodne komentare i tweetove na račun svog umjetničkog imena pa nastavlja niz, te će se ubuduće zvati pravim imenom i prezimenom Dave Lee, a na svom FB-u je pobliže opisao kako je 90-tih nastao njegov sada već bivši pseudonim Joey Negro.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2