Skip to main content
  • 14.10.2006.

The Chemical Brothers oživljavaju londonsku galeriju Tate Modern

Band-u The Chemical Brothers je potreban novi izazov; za 10 godina muzičke produkcije, Tom Rowlands i Ed Simons su prodali 9 milijuna primjeraka svojih 5 albuma; pomogli su u stvaranju scene 'Big Beat' tokom 90-ih godina; surađivali su sa svima od Andy-ja Weather-a do New Order; i svojim nastupma kreirali jedne od najuzbudljivijih live setova u svijetu dance glazba.  The Chemical Brothers i Tate Modern su pokrenuli novi ambiciozni projekt, pod nazivom 'Tate Tracks'.

Piše: 

Tokom narednih mjeseci, veliki broj izvođača, uključujući ljude kao što su The Klaxons i Roll Deep, imati će priliku producirati jedinstvenu glazbu koja je inspirirana umjetničkim djelima iz kolekcije u galeriji. Rezultirajuća pjesma će moći čuti ispred djela koje ju je inspiriralo.

The Chemical Brothers su imali tu čast biti prvi izvođači koji će producirati nešto, i oni su u tu svrhu izabrali skulpturu Jacob-a Epstein-a “Torso in Metal” iz 1913-14. godine. Poznata prije svega kao modernistička skulptura iz prve polovine 20. stoljeća, Epstein-ov stil rada je imao poseban odjek na The Chemical Brothers. Epstein je stvarao umjetnost od onoga što je on smatrao simbolima modernog doba, kao što su brzina, tehnologija i mašinerija, i točno ovi kvaliteti su bili ti koji su privukli elektronski duo: "Izgledalo je tako dinamično, moćno i moderno – izgledalo je tako techno… Skulptura posjeduje osjećaj pokreta. Željeli smo uhvatiti taj skriveni osećaj sile koju figura posjeduje." Ostvarenje The Chemical Brothers će se moći čuti do kraja mjeseca, a u narednom periodu će učestvovati i drugi izvođači.

Izvor: www.happynovisad.co.yu

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2