Skip to main content
  • alt
  • 15.11.2014.

Thomas Dolby staje za DJ pult

Gospodin synth-pop sam, koji je izvukao sintisajzer s mračnih tavana, otpuhnuo s njega prašinu i učinio ga dijelom mainstream pop krajolika.

 
Thomas Dolby ime je iza kojeg stoji mnogo više no samo glazbenik koji se odlično snalazi u mračnim studijima i iza sintisajzera. U zadnje vrijeme se ponešto povukao sa synth-pop scene kako bi se posvetio drugim stvarima i to nipošto nije samo fraza. 

alt

 
Dolby je čovjek koji je stvorio RMF, jedan od prvih glazbenih formata koji omogućuje downloadanje vaše omiljene glazbe, od 2001. posvećuje svoje vrijeme TED konferencijama na kojima obnaša dužnost Glazbenog Direktora i također je ove godine proglašen profesorom umjetnosit na Johns Hopkins sveučilištu.
 
Ovaj zaljubljenik u tehnologiju smatra da je digitalno doba glazbi donijelo samo dobro i da je analogno doba jednostavno s vremenom moralo pasti, kao Kremljin. Odlučio je zajahati novi elektronički val. Proučio je što se sve može novim pultevim i miksetama i 17. studenog će odvrtiti svoj prvi DJ set. Pridružiti će se Francois K.-jevom Deep Spaceu u njojorškoj zvučnoj meki Cielo.

alt

 
Plan je da zavrti vrijeme unazad i povede posjetitelje duboko u retro. Napomenuo je kako je prošao golemu količinu materijala i da su se neke trake jednostavno izdigle iznad drugih. To su one koje želi pokazati publici, kako onima koje će ove pjesme preplaviti uspomenama tako i onima koji će ih u ovom remiksanom izdanju susresti prvi puta. 
 
Posvećen poučavanju i shvačajući da je edukacija novih umjetnika jedini način da se kuturni kotači pomaknu za još pokoji zubac Dolby u Baltimoreu gradi novi prostor na mjestu starog Art Deco kina gdje će studenti Johns Hopkinsa i MICA-e moći učiti o filmu, glazbi i TV produkciji.  Još dva dana do ovog DJ debija. Jedva čekamo feedback i uopće ne sumnjamo da će se gospodin Dolby iza pulta osjećati kao kod kuće.
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk