Skip to main content
  • 22.12.2015.

Thump: 33 najbolja albuma 2015. godine

Viceov kanal putem kojeg promoviraju elektronsku glazbu i kulturu, Thump, objavio je svoju listu 33 najbolja albuma 2015. godine. 

Piše: 

 
Tradicionalna Thumpova lista stoji za jednu od najcjenjenijih u sferi elektronske glazbe. Prošle je godine titula najboljeg albuma pripala Aphex Twinu za album „Syro“, na drugom mjestu bio je „Words“ Portera Robinsona, a uslijedili su Clean Banditov „New Eyes“, „Sirens“ Gorgon Cityja te „LP1“ FKA Twigs. Lista je sadržavala 50 najboljih albuma, da bi se ove godine smanjila na svega 33.   
 
 „Sastavljanje top liste ovakvog karaktera nije bio jednostavan posao, ali to samo pokazuje da je ove godine izašao velik broj kvalitetne glazbe od koje smo se uspjeli naježiti“, poručuju iz Thumpa.
 
Ovogodišnja pobjednica je američka glazbenica Holly Herndon s albumom „Platform“ kojeg je izdala putem etiketa  4AD i RVNG. Intl.
 
 
Thump je drugim najboljim proglasio LP „Garden of Delete“ londonskog producenta Daniela Lopatina koji djeluje pod imenom Oneohtrix Point Never, a slijede ga Grimesin „Art Angels“, „Lantern“ Hudsona Mohawkea te „Elaenia“ londonskog  producenta Sama Sheparda a.k.a. Floating Pointsa.
 
Ostatak liste pogledajte na linku.
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk