Baner

Tisućama posjetitelja Burning Mana prijete požari i oluje

Četvrtak, 29 Kolovoz 2019

Nacionalna meteorološka služba u Renu, Nevada, izdala je crveni alarm za veći dio zapadne Nevade i istočne Sierre, što uključuje i onaj dio gdje se održava Burning Man.


Burning Man, devetodnevni festival, želi dobrodošlicu ljudima iz cijelog svijeta koji mogu odjenuti neobične kostime, uživati u umjetničkim instalacijama i glazbenim nastupima. Ovogodišnje svečanosti počele su 25. kolovoza i završit će 2. rujna. Očekuje se da će temperature biti vrlo visoke, a niska relativna vlaga stvorit će povišenu opasnost od požara, prema meteorologu CNN-a, Brandon Miller. Postoji mala mogućnost izolirane grmljavinske oluje u srijedu navečer, kada bi munje mogla izazvati požare i promjenjiv vjetar.Burning Man ove godine ima oko 75 000 sudionika, rekao je Dominique Debucquoy Dodley, menadžer za komunikacije Burning Man-a. Svake godine zajednica u pustinji Black Rock u Nevadi podigne ogroman središnji hram koji se spaljuje na kraju događaja. Nejasno je hoće li se to promijeniti zbog ovog upozorenja. Za one koji nisu mogli doći festival se može pratiti uživo na ovom linku.

Društvene mreže Burning Man Project na Twitteru i Facebooku nisu spominjali nadolazeće vremenske savjete za srijedu navečer, ali su Tweetali kasnije tijekom dana kako bi savjetovali posjetitelje da ojačaju kampove, osiguraju stvari i  zalihe.

"Postoji 20% vjerojatnosti za oborine večeras, a mala je vjerojatnost za izolirane oluje. Očekuju se jaki vjetrovi. Zatvorite kampove, osigurajte svoje stvari, pobrinite se da imate više vode i hrane pri ruci. Ako vam je potrebna pomoć, obratite se Black Rock Rangeru ili ESD-u."
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

Tisućama posjetitelja Burning Mana prijete požari i oluje