Skip to main content
  • knife party
  • 5.02.2012.

Tko će zasjati u 2012. – 2. dio

U nastavku pregleda novih glazbenih imena koja bi se prema svom radu, nastupima i izdavanju singlova trebala istaknuti u ovoj godini donosimo slijedeće.

Piše: 

Naslovna foto

Knife party

Dosad su se na listi prvih deset našli Nicky Romero, Swanky Tunes, John Dahlbäck, Deniz Koyu i Third Party, a listu nastavljamo s dvojcem iz Australije Knife Party, koji predstavlja drugi dio projekta članova grupe Pendulum Rob Swirea i Gareth McGrillena. U suradnji sa  Swedish House Mafiom napravili su "Antidote" singl i video, a nedavno su svim svojim fanovima omogućili besplatan download singla "100% No Modern Talking".
{youtube}i8BSyTo0ECU{/youtube}

Na sljedeće sedmo mjesto smjestio se još jedan švedski projekt Cazzette kojeg čine Sebastian Furrer i Alexander Björklund i koji miksaju jedinstvenu verziju house, progressive and dubstep ritma. Na live nastupima zaista znaju pokrenuti publiku što su pokazali na turneji s Avicii-em, dok je njihov remix pjesmi "Levels" dao potpuno novu dimenziju. Od njih se očekuje pa se nadamo da će očekivanja i ispuniti.
{youtube}Yp6KZyNEkcU{/youtube}

Iako su Bingo Players na sceni već duže vrijeme prema predviđanjima ovo bi trebala biti godina u kojoj će se istaknuti u punom sjaju. Paul and Maartena se ne može uspoređivati s drugima, jer se njihov zvuk razlikuje od ostalih i jednostavno pa ne iznenađuje činjenica da će biti traženi dvojac ove godine. Njihova stvar "Cry" našla se među prvih 25 na mnogim top listama slušanosti.
{youtube}ZBpWdwXzpMk{/youtube}

Kako je švedska i nizozemska produkcija zasjela na top ljestivce prošle godine tako se predviđa da će ove godine biti s ruskom. Tako je jedan mladi 17-godišnjak znan kao Arty na dobrom putu da zasja ove godine. Producent prvenstveno trancea kojim uspjeva zaraziti mainsteram slušatelje najbolje je pokazao suradnjom s Mat Zo-om na singlu Rebound , ali i novijim izdanjem "Mozart" koji je napravljen da zadovolji plesni podij.
{youtube}AwLzZoB6y8A{/youtube}

Tommy Trash našao se na posljednjem , ali ni malo manje bitnom mjestu, ako pitate DJe njegove branše rekli bi vam da će ovo biti Tommyjeva godina. Nepredvidljiv privatno i u glazbi ovaj Australac trenutno stanuje u Londonu gdje je snimio par electro house uspješnica poput „The End“ i „Future Folk“, a nedavno se s klupske glazbe prebacio na onu uz koju se uspješnije radi na potomcima “How to make babies mixtape vol 1,”, prilično funky stvar i mix koji možete i downloadati besplatno.

Toliko je talentiranih mladih producenata i glazbenika i toliko se puno nove glazbe radi. No navedenima predviđaju ovu godinu njihovom godinom sjaja i slave, na kraju godine vidjet ćemo koliko su ta predviđanja zaista bila točna.

brejcha 2
soul gravity mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju